— Saken er henlagt etter bevisets stilling, opplyser politiadvokat Berit Woxen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Politiet i Lyngdal har etterforsket hendelsen som en legemsfornærmelse. Den skal ha skjedd i sommer ved en hengebro i sentrum. Til Stavanger Aftenblad har 36-åringen som angivelig ble angrepet, forklart at han ble lagt i bakken og slått og sparket mot hodet.

- Motstridende forklaringer

Voldsmannen skal ha vært den samme som noen måneder tidligere bekjente drapet på Tina Jørgensen (20) overfor 36-åringen. Han sikret seg forklaringen fra sin jevngamle tidligere kamerat på et mye omtalt lydopptak.

Like etter gikk han til politiet for å anmelde volden og levere lydbåndet.

— Jeg visste ikke om 36-åringen gikk til angrep på meg fordi han hadde fortalt om Tina til meg. Jeg følte meg litt i fare, har han sagt til Fædrelandsvennen.

Politiet begrunner henleggelsen slik:

— Det er motstridende forklaringer og et uklart bilde i forhold til hva som har skjedd. Som i alle saker, må det være bevis ut over en hver rimelig tvil hvis vi skal gå til retten eller gi en annen reaksjon, sier politiadvokat Woxen.

- Håper han får hjelp

Forsvareren til den Tina-siktede har følgende kommentar til henleggelsen:

— Det var som forventet, sier Odd Rune Torstrup.

Selv sier den fornærmede Tina-tipseren at han ut fra situasjonen til sin tidligere kamerat er glad for politiets beslutning.

— Jeg ønsker ham det beste i nåværende situasjon og håper han får den hjelpen han trenger, sier 36-åringen til Fædrelandsvennen.

Alle de fire lyngdølene som er siktet for det 15 år gamle drapet, er løslatt. 13. november uttalte Rogaland-politiet at etterforskningen fortsetter med uforminsket styrke.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det besluttet at psykiatere skal gjøre enjudisiell observasjon av mannen på lydopptaket.