De fire mennene som ble varetektsfengslet siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen fredag 18. september, ble alle løslatt fra varetekt tre uker senere.

Det til tross for at politiet hadde fått medhold i å holde dem i fire uker.

Siktelsen er opprettholdt, men Odd Rune Torstrup regner med at det er et tidsspørsmål før de blir frafalt. Grunnen skal være at politiet ikke har funnet noe bevis for at noen av de fire faktisk var i Stavanger det aktuelle døgnet, etter det Stavanger Aftenblad erfarer.

Ingen treff

Tina-saken ble gjenåpnet da politiet fikk tilgang til et lydopptak hvor Torstrups klient forklarer hvordan Stavanger-kvinnen ble drept. Detaljert forklarer han blant annet at han og en av de andre siktede tok følge med Tina over Bybrua.

Aftenbladet kjenner til at ingen vitner politiet har vært i kontakt med har bekreftet å ha sett tre personer som kan passe med beskrivelser av de tre personene på broen.

I forbindelse med etterforskningen i 2000 ble det innhentet trafikkdata fra basestasjoner i området rundt Stavanger sentrum, Sølyst/Grasholmen og i området mot Bore. Totalt dreier det seg om 389.859 kontakter, altså samtaler eller tekstmeldinger.

Verken i dette materialet eller på overvåkningsbilder fra Stavanger sentrum, har politiet klart å finne spor etter de fire siktede.

Vil ikke bekrefte

Bjørn Kåre Dahl, som er etterforskningsleder i Tina-saken, vil ikke si om politiet har gjort funn som knytter noen av de siktede til Stavanger i det aktuelle tidsrommet.

— Dette er en svært omfattende sak. Vi forsøker fortløpende å verifisere informasjonen vi får. Ikke minst opp mot funn vi har gjort tidligere i etterforskningen, sier Dahl.

Han utelukker ikke at det vil bli behov for ytterligere informasjon fra de siktede i saken.