Ifølge en pressemelding fra Stavanger-politiet er alle de fire siktede i saken løslatt.

På en pressebriefing klokka 14 ble det opplyst om at alle de fire siktelsene opprettholdes.

Det er ikke aktuelt, slik forsvarerne hevder, å frafalle siktelsene mot de fire mennene som er siktet i saken, understreket politiadvokat Herdis Traa i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

— Vi stopper ikke etterforskning. Vi jobber intenst, og med full styrke fremover, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø.

— Vi har ikke konkludert med noe ennå. Dette er vanskelig og tidkrevende arbeid, og det er lang tid siden drapet skjedde. Etterforskningsmaterialet blir veldig omfattende. Samtidig har vi full forståelse for at informasjonsbehovet er stort, og at folk ønsker svar. Politiets mål er å oppklare drapet på Tina Jørgensen, og vi vil derfor fortsette å bruke store ressurser på saken, sier han.

Politiadvokat Herdis Traaa sier følgende:

— Alle de fire blir løslatt i løpet av dagen. Siktelsene står fortsatt ved lag. Politiet mener at det nå ikke lenger er mulighet for bevisforspillelse i saken, og det var det som var grunnlaget for fengslingen.

Hun sier at politiet de siste ukene har gjennomført en rekke vitneavhør, og sikret det som er mulig å sikre av bevis.

— Når saken er ferdig etterforsket, så sendes det totale bevisbildet til statsadvokaten for påtalevurdering. En innstilling sendes så videre til riksadvokaten som avgjør.

- Lettet

Til Fædrelandsvennen sier forsvarer Trond Wåland at han nå har en lykkelig klient.

- Ja, han er lettet og glad, sier Wåland til Fædrelandsvennen.

Og legger til.

— Han kommer til å komme hjem i dag, og hjemme venter en familie som venter veldig på å få tilbake ektemann og far, sier Wåland.

Glad for løslatelsen

Advokaten er forsvarer for 36-åringen som er bosatt i Kristiansand. Han blir nå løslatt, sammen med de tre andre siktede lyngdølene i saken.

— Jeg er veldig glad for at han blir løslatt. Det skal bli veldig godt å få ham hjem igjen. Det er mange barn som kommer til å bli glade for å se ham igjen, sier 36-åringens kone til Fædrelandsvennen.

FORSVAREREN: Advokat Trond Wåland. Foto: Torstein Øen

Ektemannen var den andre som ble pågrepet og siktet for drapet av Tina Jørgensen. Han ble pågrepet da han meldte seg på politistasjonen i Kristiansand, etter at politiet hadde sagt at de ville snakke med ham.

— Jeg tror ikke han er uskyldig, jeg vet han er uskyldig. Det har han sagt til meg. Han skjønner ikke hvorfor han er dratt inn i dette, sa kona til Fædrelandsvennen da.

Har medfølelse med Tinas mor

Fredag ettermiddag var hun på vei til Stavanger for å hente ektemannen.

— Jeg ser at de fremdeles er siktet, men den tror jeg forsvinner etter hvert, sier kona.

Hun legger til at hun føler med moren til Tina Jørgensen, som nå kan oppleve at drapet av datteren ikke blir oppklart likevel.

— Det må være kjempevondt for henne. Jeg har barn selv og kan sette meg inn hvor vondt det må være å ikke vite, sier kona.

Fortsatt siktet

Til NTB sier 36-åringens forsvarer at han har forstått det på politiet som om hans klient fortsatt er siktet. Det var VG som meldte om løslatelsen først fredag.

Til Fædrelandsvennen forteller Wåland følgende om hva som skjedde fredag formiddag:

— Det som har skjedd er at jeg forsøkte få kontakt med politiet i går kveld, og i dag ettersom den første siktede var inne til avhør i går. Da ønsket jeg en oppdatering i forhold til det, for å vurdere bevisbildet og eventuelt begjære løslatelse.

- Men jeg fikk ikke kontakt før politiet ringte for en liten time siden. De opplyste at de hadde vært utilgjengelige på grunn av møter, men opplyste samtidig at min klient vil bli løslatt i dag, sier Wåland til Fædrelandsvennen.

Løslates i ettermiddag

Han sier at klienten vil bli løslatt i løpet av ettermiddagen.

— Jeg snakket med ham for en halvtime siden i fengsel, og han vil bli løslatt i løpet av kort tid.

- Har du fått mer informasjon om hva som ligger bak løslatelsen?

— Nei, jeg har ikke gått mer inn i det. Det viktige nå var å få formidlet dette til min klient, og tilrettelegge greit praktisk i forhold til det han har opplevd de siste ukene.

Ifølge forsvareren vil 36-åringen snart fraktes til Stavanger politistasjon, for et møte om oppfølging videre. Så vil han bli løslatt, og enten transportert av politiet til Kristiansand, eller møtt av sin familie i Stavanger.

Moren var forberedt

Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, var torsdag kveld i møte med politiet der hun ble informert om den siste utvikling i saken, skriver Aftenbladet.

— Min klient har hele tiden hatt et sterkt håp om at etterforskningen skulle gi et svar på hva som skjedde med Tina, men hun har vært innforstått med at en løslatelse kunne bli utfallet, sier morens bistandsadvokat Kjersti Jæger, til avisa.

Saken oppdateres.