Tre dager etter at Tina Jørgensen (20) ble funnet i en kum ved Bore kirke i oktober 2000, gikk politiet ut med bilder av to sorte vesker, en filofax og en telefon identisk med dem som Tina eide, og som hun også skal ha hatt med seg den kvelden drapet skjedde, skriver Stavanger Aftenblad.

Politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen ved Stavanger politikammer viser fram to håndvesker lik den Tina Jørgensen eide. Foto: Jonas Haarr Friestad

Politiet har siden den gang vært tydelige på at dette ville være noen av de mest sikre tekniske bevisene i den så langt uoppklarte drapssaken.

Eiendeler manglet

Politiet brukte i 2000 store ressurser på å dykke i området rundt Grasholmen på Sølyst, stedet der politiet mener den unge kvinnen ble drept. På havbunnen lette dykkere etter alt som kunne knyttes til Tina, men hennes veske, mobiltelefon eller Tinas avtalebok, filofaxen, fant de ikke.

Da hun ble funnet drept med stump vold 26. oktober samme høst i en kum på Bore, var hun også uten disse eiendelene.

Nå skal en av de siktede i saken, 36-åringen som først ble pågrepet ha fortalt om hva som skjedde med Tinas filofax, mobiltelefon og veske.

— Kastet

Tinas eiendeler skal ha blitt kastet i avfallet i en sørlandsby sør for Lyngdal, i Vest-Agder kommune.

Politiet viste frem denne mobiltelefonen i 2000, telefonen skal være lik den som Tina Jørgensen eide. Foto: Jonas Haarr Friestad

Det betyr i realiteten at de viktige tekniske bevisene som politiet har lett etter, er borte for alltid.Politiinspektør Ernst Kr. Rossebø ved Rogaland politidistrikt vil ikke kommentere saken overfor Aftenbladet, og viser til at han ikke kan kommentere noen detaljer i saken.

Ei heller Odd Rune Torstrup, som forsvarer den først pågrepne 36-åringen, vil svare på noen spørsmål.

Tekniske bevis

Rossebø vil overfor Aftenbladet heller ikke svare på om politiet har noen tekniske bevis som knytter de siktede til Stavanger den aktuelle helgen.

Politiet samlet i 2000 inn flere hundre tusen mobilsamtaler og sms-er fra basestasjoner i og rundt Stavanger sentrum. En naturlig del av politiets arbeid er nå å gjennomgå dette materialet.

Det innsamlede materialet stammer blant annet fra basestasjoner i det sentrale sentrumsområdet, fra området ved Bybrua-Grasholmen, der Tina ble drept, og fra området rundt Bore kirke, der liket av henne senere ble funnet i en kum på parkeringsplassen.

Rossebø vil ikke svare på om etterforskerne har klart å finne telefonnumrene til de fire siktede eller personer fra Lyngdal som kan knyttes til dem, i det innsamlede telefonmaterialet fra den siste septemberhelgen i 2000.