Det handler ikke om mangel på penger til tiltak. Pengene har vi. Det er handlekraften vi mangler.

Les også :

For Arbeiderpartiet er arbeid til alle jobb nummer én. Ikke bare fordi at det handler om statens inntekter og utgifter, men fordi at det handler om menneskers rett og frihet til å bestemme over eget liv. Det handler om menneskeverdet. Troen på at alle mennesker er like mye verdt, og at alle har noe å bidra med. Norges grunnprinsipp om å gjøre sin plikt og kreve sin rett handler ikke bare om at alle skal bidra, men troen på at alle kan bidra.

Den brutale virkeligheten

I sitt forsøk for å dysse ned den brutale virkeligheten om mennesker som mister jobben, så prater regjeringen om omstilling. En omstilling hvor en rekke mennesker går fra jobb A til jobb B. Problemet er at jobb B ikke eksisterer. Bak regjeringens tåkeprat om omstilling er det faktiske enkeltskjebner. 134.000 av dem for å være eksakt.

Les også :

Les også :

134.000 mennesker som står opp hver morgen uten tryggheten til å forsørge for seg og sine, eller friheten til å bestemme over eget liv. Mennesker som regjeringen nekter å se i øya. I likhet med milliardene av skattekutt Norges rikeste får av Høyre og Frp hvert år, er heller ikke arbeidsledighetskrisen noe de ønsker å prate om.

Det handler om ideologi

Regjeringens manglende vilje til å bekjempe arbeidsledigheten handler dessverre ikke om manglende evne eller idioti. Det handler om ideologi. Det er en konservativ dyd å trekke bena etter seg. Markedet skal ikke tukles med. Når mennesker mister jobben så mangler Høyre og Fremskrittspartiet de viktigste verktøyene for å bekjempe den. I regjeringens verktøykasse finner man ikke skrutrekkeren for næringslivet eller drillen til arbeidslivet. Regjeringen har kanskje skylden for fallet i oljeprisen, men den økende ledigheten er dessverre en konservativ konsekvens.

En aktiv nærings og arbeidslivspolitikk er sosialdemokratiske verktøy for å holde mennesker i jobb. Derfor er arbeid til alle jobb nummer én i 2017. For det handler tross alt om mennesker — ikke milliarder.