40 millioner kroner til Mechatronics Innovation Lab i Grimstad, penger til vedlikehold av offentlige bygg og midler til fylkesveier var noe av det som sto på listen som delegat Åshild Bruun-Gundersen fra Aust-Agder meldte inn til regjeringen som nå er i ferd med å snekre sammen revidert nasjonalbudsjett.

Første ønske

Lørdag holder hun innlegg på landsmøtet for å utdype behovet for å satse spesielt på Sørlandet, men allerede fredag ettermiddag gjorde hun kravene klare:

— Det er den første konkrete henvendelsen på dette landsmøtet, ja, men det strømmer daglig inn ønsker, sier statssekretær Kristian Dahlberg Hauge Arbeidsdepartementet til Fædrelandsvennen.

Ettersom Frps Robert Erikson nå er kibbet ut av statsrådsstolen til fordel for Høyres Anniken Hauglie, er det han som representerer departementet under landsmøtet.

Finansministeren lytter

— Vi er i en situasjon der den økende ledigheten er avgrenset både med hensyn til bransjer og regioner, og behovet for målrettede tiltak er store. Jeg kan ikke love penger her og nå, men når du taler lørdag sitter både finansministeren og samferdselsministeren i salen, så det vil bli lagt merke til, sier Dahlberg Hauge til Bruun-Gundersen.

— Det er ikke for sent å melde inn ønsker til revidert budsjett, og anledningen er nå, sier han.