Det var i forrige uke at NRKs kommentator Herman Berg listet opp fem grunner til ikke å sparke Mjøndalens trener Vegard Hansen.

Hansen trener laget som for øyeblikket ligger nest sist på tabellen. Selv om det var heller få som før sesongen hadde levnet Buskerud-klubben mye håp i vår øverste divisjon, har Mjøndalen fortsatt sjansen til å sikre seg trygg plass i eliteserien denne sesongen.

De fem punktene NRKs mann lister opp er:

  • Mannen er dønn ærlig

  • De har slått Rosenborg

  • De har allerede en nedrykksplan

  • Fordi det er en annerledes klubb

  • Det lages film om Mjøndalen

— Vi har spilt nok kamper med treneren på tribunen

Ifølge artikkelen på Mjøndalens nettsider skal det ha runget en høy latter fra kontoret til daglig leder Kenneth Karlsen da han leste NRKs kommentar, og onsdag la Mjøndalen ut et svar på sine nettsider, i form av et «intervju» med lederen.

Les hele den morsomme artikkelen her

I sine svar kan ikke Karlsen skjønne hvordan flere av disse punktene kan virke positivt for Hansen. Her skal en ikke se bort fra at ting er sagt med en dose glimt i øyet, og at alt ikke er ment hundre prosent seriøst.

Blant annet under punktet «Mannen er dønn ærlig», svarer Karlsen:

— Diplomater gjør en viktig jobb, det er en årsak til at de finnes. Vegard er ikke en slik. Noen ganger kan det være helt ålreit å holde ting for seg selv. Vi har vel spilt nok kamper nå med hovedtreneren vår på tribunen.Dessuten er detstort sett surmuling hver mandag (for vi har jo tapt i helga) og lite sympati for resten av administrasjonen som faktisk ikke har kunnet påvirke resultatet.

Og under punktet "Vi har slått Rosenborg":

— Så hvorfor i all verden skal det være så vanskelig å slåBodø Glimt, Start og Sandefjord? Bare en av de - én enestegang?Jeg bare spør, sier Karlsen i artikkelen.

- Bare for å være morsom

Mjøndalen har blitt kjent for å være annerledsklubben i Norge. De aller fleste spillerne er på deltidskontrakt, de har invitert media inn i garderoben i pausen av enkelte kamper og spesielt spillerne Christian Gauseth og Mads Hansen har hatt suksess med sitt TV 2-program "2 mot 1".

På nyåret kommer det også en tv-seire om det utradisjonelle laget.

Mjøndalen tok ledelsen borte mot Start sist fredag, men kampen endte til slutt 1-1. Foto: NTB Scanpix

Når vi tar kontakt med daglig leder Kenneth Karlsen for en kommentar, humrer han godt over artikkelen. Han sier det ikke var ment som noe stikk til NRK.— Neida, dette var bare for å være morsom. Vi har en mediesjef som synes dette er veldig gøy, sier Karlsen, og sier det har blitt en del reaksjoner på innlegget.

Fått med deg denne?

NRK Sportens nyhetsleder Per Øyvind Fange sier dette er et klassisk Mjøndalen-svar.

— Elegant svar

— Jeg oppfatter ikke det som noe stikk til NRK. Jeg oppfatter essensen i vår kommentar som en aldri så liten hyllest til det friske pustet som Mjøndalen er, og jeg synes Mjøndalen svarer på en elegant måte, sier Fange.

Med to kamper igjen har Mjøndalen ett poeng opp til Start på kvalifiseringsplass i eliteserien. Etter 1-1 i skjebnekampen i Kristiansand forrige fredag, må Vegard Hansen gutter plukke poeng mot enten Aalesund eller Viking for å overleve i vår øverste divisjon.

Men trener Hansen sitter nok trygt uansett:

— Nå skal det for ordens skyld tillegges at Vegard er fast ansatt og er forebeholdt alle rettigheter som vanlig arbeidstaker. Men vi har en rekke andre oppgaver som han kunne tatt fatt på fremover. Jeg vet også av erfaring at han dukker opp selv om han får sparken, det har jeg forsøkt mange ganger allerede. Derfor får vi bare gjøre det beste ut av det, og håpe på et mirakel, sier Karlsen til egne nettsider.

Mer om Mjøndalen? Her er noen av sakene fra det siste året: