RBK— Mjøndalen 1-0

LERKENDAL: - Vi er fornøyd med gjennomføringa av kampen, men ikke med resultatet. Vi håpet vel å få noen flere dødballer, og jeg føler vi kunne ha scoret også, selv om vi ikke var veldig nære, sier Hansen til adressa.no.

Og fortsetter:

— Så var det verre sist!

Tydelig plan

Da tenker Hansen tenker på 0-4-smellen for RBK i cupen. Da gikk Mjøndalen offensivt til verks, og ble feid av banen. Nå lå de i blytung 4-5-1, og var nære ved å stjele med seg ett poeng på Lerkendal. Med egen spiss dypt nede på egen halvdel og kun fokus på å stenge rom frustrerte Mjøndalen tidvis også vettet av RBK-erne, men skapte ingenting selv.

Noe som også var den tydelige planen.

— Det er sjelden RBK skaper så lite på hjemmebane. Så leverte vi ikke noe festfotball selv, heller. Vi var kynisk og destruktive, og må vel være så ærlig å si at fotballen og RBK vant, sier Hansen.

Unntak

Samtidig er Hansen dønn ærlig på at det var Mjøndalens måte å prøve å få med seg poeng på fra serielederen. Et forsøk som mottok forståelse også i RBK-leiren.

Men som altså ikke lyktes helt inn. Det var også uvant for Mjøndalen selv. For myten om at Mjøndalen «kun» kan presse høyt, går trener Hansen langt i å bekrefte:

— Ja, slik har det vært. Og denne måten å spille på blir unntaket mer enn regelen. Men vi har hentet en del nye spillere i sommer og dette forsøket på å ligge lavt er vårt aller beste så langt. Så ble vi for tamme i kontringsspillet, sier Hansen.