Mjøndalen lyktes lenge med taktikken om å ligge lavt og gjøre det vrient for Rosenborg å trenge gjennom forsvaret, men Matthias Vilhjalmssons scoring etter 62 minutter ble avgjørende. Vilhjalmsson fikk ballen i Mjøndalens 16-meter og på litt klønete vis pirket han den forbi keeper og i nettet.

Rosenborgs Matthias Vilhjalmsson (til venstre) og Jonas Svensson jubler etter 1-0-målet. Foto: NTB scanpix

Det eneste skåret i gleden for Rosenborg, var at Yann-Erik de Lanlay måtte ut med det som lignet på en strekkskade i andre omgang.

Nesten drømmestart

Rosenborg sparte flere av sine beste spillere, deriblant Pål André Helland og Alexander Søderlund, fra start, uten at det vistes i åpningsminuttene. Rosenborg har vært farlige på cornere den siste tiden og holdt på å score et nytt dødballmål etter kun fire minutter. Johan Lædre Bjørdal kastet seg frem og headet hardt mot mål, men Mjøndal-forsvareren Stian Aasmundsen reddet på streken.

Utenom headingen, var det en rolig åpning på kampen der Mjøndalen lå med elleve mann på egen halvdel og nektet Rosenborg rom. Hjemmelaget slet med å trenge gjennom forsvarsmuren og i stedet var det Mjøndalen som kom nære med to gode headinger. Nærmest var Erik Midtgarden, som headet like utenfor etter 20 minutter.

Lædre Bjørdal-sjanser

Rosenborg var det klart beste laget på banen og hadde ballen desidert mest, men de klarte ikke å gjøre stort med den. Serielederne hadde noen gode innlegg, uten at de traff spillere med hvit drakt. Fem minutter før pause, fikk imidlertid Lædre Bjørdal en ny kjempesjanse. Midtstopperen fikk på opp helt upresset i Mjøndalens feilt, men han timet innlegget fra høyre feil og fikk ikke hodet ordentlig på ballen. I stedet for det som kunne blitt RBK-scoring, endte det med Mjøndalen-kast.

Da det ikke gikk, forsøkte han likegodt å skyte fra 30 meter like etterpå. Skuddet hadde god retning mot venstre stolperot, men keeper Marco Pris Jørgensen var nede og slo til corner.

Endelig scoring

Andre omgang startet med et halvgodt frispark fra Mike Jensen og like stor RBK-dominans i banespillet som før hvilen. Yann-Erik de Lanlay måtte gi seg etter drøye fem minutter, med det som så ut som en strekkskade. Helland kom inn i stedet, uten at det satte umiddelbar fart på Rosenborg.

Men ti minutter senere var marginene endelig på Rosenborgs side. I en folksom 16-meter endte ballen hos Vilhjalmsson etter litt klabb og babb. Islendingen tok ned ballen og nærmest kranglet den forbi keeper og til 1-0 etter 62 minutter.

Mjøndalen mer frem

Helland prøvde seg med en frekk frisparkvariant fra høyresiden noen minutter senere. Fra typisk innleggsposisjon, siktet han seg inn på nærmeste kryss, men Mjøndalens keeper var med på notene og fikk parert.

Etter scoringen måtte Mjøndalen høyere i banen og det resulterte i mer rom for RBK. Rosenborg var raske til å ta kontringene de gangene Mjøndalen gikk i angrep, men avslutningene gikk utenfor.

Mjøndalen hadde et par ufarlige skuddforsøk, mens Helland kom nære scoring fire minutter før slutt da han strøk utsiden av stolpen med en avslutning fra 15 meter. Flere sjanser ble det ikke og dermed ebbet kampen ut i 1-0-seier.

Ståa mellom Rosenborg og Stabæk er altså lik som den var før helgens serierunde. RBK har sju poengs luke ned til Bærum-laget med ni kamper igjen å spille. Neste kamp for Rosenborgs del er på torsdag mot Steaua i Europaliga-kvalifiseringen.