RBK-Mjøndalen 1-0

LERKENDAL: — Med det tøffe kampprogrammet vi har for tiden, var dette en kamp jeg fryktet. Vi var gjennom en voldsom utladning i Romania. Derfor er det strålende av guttene å ta tre poeng, sier Kåre Ingebrigtsen til adressa.no

Før han legger til:

— Så er det bare å beklage overfor publikum at underholdningsverdien ble så som så. Det gjør vi. Samtidig var det kanskje ikke dagen i dag vi skulle sprudle mest, og vi hadde heller ingen motstander som bød opp til dans.

Målet litt ut av ingenting

Det ble en lang kvelds ferd mot natt på Lerkendal søndag kveld. Mot et Mjøndalen som la seg særdeles lavt, med alle 11 godt inne på egen halvdel, og knapt var interessert i å ha ballen overhodet, slet RBK med å finne åpningene.

Det ble stanging mot ett mål i 45 minutter, og underholdningsverdien ble heller ikke noe å skrive hjem om etter pause.

Men litt tilfeldig fikk Matthias Vilhjalmsson ballen i feltet etter en retur da timen var spilt, og kranglet inn vinnermålet. Etterpå hadde innbytter Pål Andre Helland to brukbare skuddforsøk, ellers skjedde stort sett ingenting foran 16.660 tilskuere.

Samtidig vil ikke Bruttern ha noe av stemmene på pressetribunen i 2. omgang, som hevdet han gamblet med laguttaket. Treneren gjorde nemlig fire endringer fra torsdag, og startet med Pål Helland,

Alexander Søderlund, Ole Selnæs og keeper Andre Hansen på benken.

— Anders Konradsen, Matthias Vilhjalmsson og Yann Erik de Lanlay er overhodet ingen gambling. De kan rollene sine. Nei, ikke i nærheten, sier Bruttern til det.

- Men det er sjelden du gjør fire endringer samtidig?

— Jo, det kan være. Men tidligere har vi ikke hatt de tre utespillerne der å sette inn, heller, sier Ingebrigtsen – og tenker på styrkingen i overgangsvinduet.

Så hører det også til historien at det var Konradsen som var involvert i situasjonen som gjorde at Matthias Vilhjalmsson fikk ballen foran mål – og ble matchvinner.

Full lading

Uansett: Etter 1-0-seieren – og fortsatt syv poengs klaring på tabellen – handler alt nå om tirsdag.

— Da er det full lading igjen. Det er en enormt viktig kamp for oss, sier Bruttern.​