Ina Margrethe Gabrielsen, Start-supporter.

Da er sesongen i gang, og det sitter mange spente mennesker på Sørlandet som er spente på hvordan årets unge Start-lag skal klare seg i sesongen. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Noen tror laget kommer til å vise samme tendenser som de siste årene, mens andre tror at årets Start-lag kan overraske. Jeg er en av de sistnevnte.

Barndomslagkamerater

Jeg har stadig hørt min bestefar snakke om at før i tiden var Start-spillerne lokale unggutter som hadde spilt sammen siden barndommen, som man kunne hilse på hvis man traff på dem i Markens og hvor man gjerne kjente både deres foreldre og familie.

«Slik er det ikke lenger» sier han. Han går ikke lenger på kamp, men så lenge kampen går på TV følger han iherdig med. Og når jeg kommer kledd i supporterutstyr på vei til Sparebanken Sør Arena, ser han på meg med lange lengtende blikk.

Han har, som mange andre Start-supportere, ønsket seg en mer lokal stall, en klubb som satser på de unge lokale spillerne, som igjen kan bygge opp fotballkulturen på Sørlandet. Spør du mannen i gata i dag om han følger med på Start, får du mest sannsynlig et nei.

Årets Start-lag er virkelig noe vi har ventet på lenge. Ja, det var utrolig synd å miste Tripic og Asante, men til gjengjeld har vi Hellemyr-gutten Lars Jørgen Salvesen (18), talentet Kristoffer Ajer (16), Llyngdølen Matias Rasmussen (17) og ikke minst de gode, «gamle», lokale traverne Espen Børufsen og Rolf Daniel Vikstøl.

LSK-kampen over all forventning

Dette er et lag ikke bare jeg, men generelt alle sørlendinger, kan være stolt av. Med en slik stall, i tillegg til de andre unge spillerne som er med i troppen, kan vi bygge opp en stolt fotballkultur på Sørlandet igjen.

Kampen mot Lillestrøm gikk over all forventning. Vi har dessverre slitt med skader, og mye usikkerhet rundt økonomien før oppstart, og jeg fryktet dette kunne svekke prestasjonen på Åråsen. Men der tok jeg feil. Jeg fikk ikke selv vært på kampen, men det jeg leste, og det jeg har hørt fra de som var der er, meget spennende.

Laget angrep i stim, og scoret tidlig. De viste at selv om det har vært en del frafall og salg av spillere, er troppen klar for å kjempe til siste mann i årets sesong.

Hjemmekamp

Jeg gleder meg noe helt utrolig mye til helgen, til årets første hjemmekamp.

Jeg gleder meg til å se de unge spillerne få sin spilletid, til å se dem herje på banen og se laget i mitt hjerte angripe som makreller. Om været holder seg slik det har vært i påsken, forventer jeg å se makrellfotball på sitt beste på Sparebanken Sør Arena.

IK Start te æ dør!