I et intervju med Fædrelandsvennen samme dag som Start serieåpner mot Lillestrøm gjør den tidligere Brann-treneren det klart at han neppe trener sørlandsklubben lenger enn denne sesongen.

– Det er ikke noen hemmelighet at jeg tror det kan være fornuftig for begge parter å finne nye løsninger, sier Mjelde til Fædrelandsvennen.

Direkte klokken 19: Lillestrøm-Start

Mjeldes familie vurderer å flytte hjem, og Start-treneren har planer om å selge huset i Kristiansand.

– Det er ingenting som tyder på at jeg forlenger kontrakten med Start. Starts økonomi kombinert med at jeg har vært her såpass lenge, gjør at — slik det ser ut nå - så fortsetter jeg ikke. Men ingenting er hugget i stein, og i fotballen forandrer ting seg fort, sier Mjelde.

– Jeg har i kontrakten min at vi skal snakkes når det er et halvt år igjen, og det nærmer jo seg veldig. Den usikkerheten er ikke noe som stresser meg. Jeg er innstilt på å gjøre en så god jobb som mulig med Start denne sesongen. Når jeg har vært i Brann i over seks år og i Start over fire, føler jeg det viser at jeg har evnen til å være på et sted over tid, sier Mjelde.

Osterøy-karen spilte for klubber som Brann, Lillestrøm og østerrikske Austria Wien.

I 2003 overtok han som Brann-trener, og året etter ledet han rødtrøyene til cupfinaleseier. Oppturen i Brann kulminerte med seriegullet i 2007. Året etter gikk det tråere, og Mjelde forlot Brann etter å ha ledet klubben ut 2008-sesongen.

I 2009 hadde Mjelde et kort innhopp som Bryne-trener. Sommeren 2011 ble han klar som ny Start-trener.