KRISTIANSAND: Nå blir Kristoffer Ajer nedringt av klubber, agenter og rådgivere som ønsker å sikre seg underskriften hans.

I Lars Tjærnås' kåring er 16-åringen den heteste unggutten i eliteserien denne sesongen. Men stortalentet har ikke hastverk med å forlate Start.

— Jeg tror ikke jeg ville ha takket ja til noen tilbud. Akkurat nå er Start den beste klubben jeg kunne ha spilt for i hele verden, tror jeg, sier Kristoffer Ajer.

Ajer er bare 16 år, men likevel er det mange som har tro på at han skal slå til allerede denne sesongen. Foto: Torstein Øen

Han fikk 13 kamper for Start forrige sesong. I mange var han den dominerende spilleren. Forventningene til Ajer før årets sesong er skyhøye, og mange spår at Rælingen-gutten vil få sitt virkelige store gjennombrudd på toppnivå. Til og med landslagssjef Per-Mathias Høgmo og toppfotballsjef Nils Johan Semb har skrytt av ham.— Det er gøy at mange legger merke til meg, og forventer at jeg skal gjøre en god sesong, sier Ajer.

Flyttet sørover

Midtbanespilleren hadde planer om å slå gjennom for Lillestrøm, men da familien bestemte seg for å flytte til Kristiansand for å komme nærmere barn og barnebarn i fjor, sikret Start seg stortalentet.

— Start er egentlig den optimale klubben i Norge å utvikle seg i. Jeg hørte mange rykter om at klubben skulle være dårlige med talenter før jeg skulle dra ned hit, men det har egentlig vist seg å være det totalt motsatte, forklarer Ajer.

- Føler du noe press?

— Nei, jeg gjør ikke det. Det eneste presset jeg føler, er det jeg setter på meg selv. Jeg har ambisjoner om å gjøre en utrolig god sesong, så får vi se hvordan det går, sier Ajer, som ble tidenes yngste Start-spiller på toppnivå da han kom inn mot Bodø/Glimt i juli i fjor.

Mons Ivar Mjelde har forespeilet Ajer en nøkkelrolle sentralt på midten denne sesongen. Start-treneren har også tatt med unggutten, som fyller 17 år 17. april, i klubbens lederteam.

- Hva blir viktig for deg den dagen du eventuelt forlater Start?

— Det er ikke aktuelt for meg å dra til en klubb som ikke kan tilby meg seniorkontrakt, svarer Ajer og fortsetter:

— Jeg må enten trene fast med et A-lag, som Martin (Ødegaard, red.anm.) gjør nå, eller spille fast på et A-lag. Det å bli sendt inn på et U19-akademi, er for meg helt uaktuelt. Da er det mye bedre for meg å spille seniorfotball i eliteserien.

Liverpool-drøm

Nettopp Martin Ødegaard toppet listen til Lars Tjærnås i fjor. Nå leker 16-åringen seg med stjernene i Real Madrid.

Kristoffer Ajer spiller for Start, men drømmer om Liverpool. Foto: Torstein Øen

— Det Martin gjorde i fjor, var ekstremt. Han har vist verden at det kan komme virkelig gode spillere fra Norge, sier Kristoffer Ajer.Han var selv på en ukes treningsopphold med Roma etter fjorårets sesong. Det store målet er imidlertid å komme til en storklubb i England.

— Drømmen hadde gått i oppfyllelse dersom jeg hadde fått spille for Liverpool, sier Ajer og smiler.

Selv om 16-åringen er het om dagen, er han opptatt av ikke å ta av.

— Jeg har fått noen gode verdier av mamma og pappa. Du skal aldri bli et menneske som tror du er bedre enn alle andre. Det ser jeg fortsatt på som veldig viktig, og jeg kommer aldri til å tenke sånn, sier Ajer.