— Det kan skje og det trenger ikke å skje noe. Men det er ikke noe tvil om at det er enorm interesse for han, sier administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal i Start om Kristoffer Ajer.

17-åringen leverte igjen en god kamp mot Strømgodset søndag, og spekulasjonene går i om han kommer til å forlate Start denne sommeren, for så å bli leid tilbake til Start ut sesongen.

— Flere klubber følger ham tett

Starts gullkalv har kontrakt ut 2016, og å selge Ajer i sommer vil bety en betydelig større overgangssum enn om han selges til vinteren. Det vil bety mye for en skakkjørt klubbøkonomi.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer er den tyske klubben Borussia Mönchengladbach en av klubbene som er i dialog med Start.Speider i den tyske klubben, dansken Ove Flindt Bjerg, bekrefter overfor Fædrelandsvennen at han var i Drammen søndag.

— Vi kikker på mange unge spillere i Norge, og vi har sett ni kamper på seks dager i Norge. Det er klart Ajer er en intereressant spiller. Noe mer enn det er det ikke å si, men det altfor tidlig ennå å si at han er aktuell for oss. Det er en lang vei dit, sier dansken, som tidligere har trent Odd i eliteserien.

Tidligere har flere storklubber som Paris Saint Germain, Liverpool og Tottenham sett Ajer i aksjon i Start-drakten.

— Vi har flere klubber som følger ham tett, og det er flere klubber vi har en dialog med. Men foreløpig er han fortsatt Start-spiller, og gjorde en god figur mot Strømsgodset, sier Start-direktør Brandsdal, som ikke vil gå inn på hvilke klubber det er snakk om.

— Tror ikke det skjer noe

Hovedpersonen selv er ikke særlig glad i å snakke om andre klubber. Han forholder seg til at han er Start-spiller, og har tidligere uttalt at han ikke har samvittighet til å forlate Start slik situasjonen er nå.

— Jeg vil ikke kommentere så mye rundt det, sier Kristoffer Ajer til Fædrelandsvennen.

- Skjer det noe med din situasjon i dette vinduet?

— Nei, ikke i dette vinduet. Det tror jeg ikke, svarer han.