— Det føles surt. Vi tar et steg opp fra tidligere kamper. Vi kunne fått med oss poeng, for jeg synes vi gjennomfører kampen akkurat slik vi blir enige om, sier Rolf Daniel Vikstøl, som sendte Start i ledelsen tidlig i kamp før Godset slo tilbake.

Start har nå seks strake tap, noe som naturligvis svir.

— Det er utrolig surt å tape når vi spiller en god kamp, forteller Jon Hodnemyr.

Start-trener Mons Ivar Mjelde tar med seg flere positive ting fra kampen tross nok et tap.

— Vi bygger videre på måten vi fremstår på som lag og organiserer oss på, sier Mons Ivar Mjelde.

Start fikk en drømmeåpning på kampen med en tidlig ledelse. Stopper Michael Christensen kastet langt inn i feltet til stopperkollega og nykommer Jørgen Hammer. Den langstrakte spilleren fikk stusset ballen videre i boksen og fant venstreback Rolf Daniel Vikstøl som enkelt headet sørlendingene i ledelsen etter syv minutter.

God Ajer

Start lå lavt og jobbet hardt med god struktur. Kristiansanderne frustrerte publikum på Marienlyst og anført av en strålende Kristoffer Ajer var ikke Start langt unna å kunne doble ledelsen ved Ajer selv og nykommer Mads Stokkelien. Den hjemvendte sønn gjorde en god jobb i første omgang på topp alene. Spissen viste at han har noe å gi for Start utover sesongen.

Selvmål

Godset styrte omgangen, men slet med å komme til store sjanser. Men 43 minutter fikk vertene fulltreff ved hjelp av Hammer. Et innlegg traff stopperen i hodet og spilte Håkon Opdal helt ut. Dermed sto det 1-1 halvveis.

I løpet av de første ti minuttene av andre omgang hadde både Start og Strømsgodset store sjanser til å gå i ledelsen, men verken de blå eller gule fant hele veien frem.

Straffescoring

Etter 63 minutter eksploderte Marienlyst. Godset fikk straffe, og Marcus Pedersen satte ballen kontant i mål til 2-1 og drammenserne snudde kampen.

Gjestene fra Kristiansand prøvde å gjøre flere bytter for å snu kampbildet, men lyktes ikke. Ajer hadde Starts største sjanse da han kom fri i boksen, men avslutningen gikk et stykke over. Nærmere kom ikke Start. Godset på sin side var giftige på kontringer og kunne virkelig punktert kampen.

Neste søndag får Start besøk av Haugesund.