— Jeg forholder meg til at jeg skal være i Start ut sesongen. Det er det som er fokus nå, sier Kristoffer Ajer til Fædrelandsvennen.

Flere storklubber har finsiktet Starts stortalent denne sesongen, blant andre Roma, Celtic, Tottenham, Arsenal, Liverpool, Hertha Berlin og Paris Saint Germain. Talentet har også takket nei til forespørsler fra Molde og Rosenborg i eliteserien.

Etter søndagens kamp dro Ajer i møte med sin agent Tore Pedersen og administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

— Jeg kunne ha gått nå, men jeg har ikke samvittighet til å dra fra Start i den situasjonen klubben er i nå. Jeg vil heller gjennomføre sesongen her, så får vi se etter sesongen.

— Har det kommet konkrete tilbud fra store klubber i Europa?

— Ja, det har det, men ikke noe jeg vil gå noe mer inn på, sier Ajer.

Salg og utlån?

— Det er snakk om seniorkontrakt også?

— Ja, det er det som er kravet, sier Ajer.

- Kan det bli aktuelt å gå til en annen klubb, for så å bli utleid til Start ut sesongen?

— Det får vi se etter hvert. Det er ikke noe jeg har tatt stilling til nå. Vi får bare vente og se, sier Ajer.

- Hva er motivasjonen din til å bli i Start?

— Det er å bidra til at laget holder seg i eliteserien. Jeg håper vi kan prestere langt bedre enn i de siste kampene, og slippe inn færre mål. Mot Odd var kampen punktert etter bare ti minutter, og da ble det utrolig tungt, sier Ajer.

— Start har sluppet inn 16 baklengsmål på sine fem siste kamper, som alle har endt med tap.

— Det er helt sinnsykt. Om man slipper inn så mange mål i eliteserien, kommer man aldri til å ta poeng i eliteserien, sier Ajer.

— Har vært mye i år

Jan Tore Ajer er faren til Kristoffer, og tar imot mange av henvendelsene sønnen får.

— Det har vært mye i år, meg jeg vil ikke si så mye konkret rundt det. Kristoffer er innstilt på å bli i Start ut sesongen, det er det viktigste. Han ønsker å fullføre det han holder på med, og i den situasjonen klubben er i nå, er ikke dette tidspunktet å forlate Start på, sier han.

Ajer vil trolig forlate Start etter årets sesong, uansett om laget holder plassen, eller rykker ned.

— Jeg tror det kan være riktig tidspunkt, sier Jan Tore Ajer, som skryter av måten sønnen har taklet all interessen fra storklubber rundt om i Europa.

— Han lar seg ikke påvirke av det, og har fullt fokus på kamper og trening, sier han.