Mjøndalen har, i likhet med Start, begynt sesongen bra. Begge lag står med fire poeng etter de to første kampene.

Vegard Hansens lag vant 1-0 over Viking hjemme i seriepremieren, og fulgte opp med 1-1 i lokaloppgjøret borte mot Strømsgodset i forrige serierunde.

— De to første kampene har tatt mye energi ut av guttene, og de var på felgen etter kampen sist. Det er en sliten gjeng, sier Hansen.

Mjøndalen har vist en imponerende lagmoral og innsats i sesongens to første kamper. Det er også noe Hansen vil at skal kjennetegne laget denne sesongen.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

- Skal møte opp

Han håper laget klarer å mobilisere også til lørdagens kamp mot Start.

— Vi skal møte opp i hvert fall. Start har et sterkt mannskap, de har begynt sesongen bra, så det blir en tøff oppgave for oss, sier Hansen.

Start spilte 1-1 mot Lillestrøm i første seriekamp, og fulgte opp med å slå Sandefjord 2-1 hjemme sist.

— På sitt beste har Start vært veldig gode, selv om de har variert litt, sier Hansen.

Forrige gang de to lagene møttes i Mjøndalen var i 1. divisjon i 2012. Da vant vertene fortjent 3-0. — Da var Start laget å slå i 1. divisjon. De hadde mannskapet med størst navn, og alle ville ta dem. Vi hadde et voldsomt trykk i spillet vårt i den kampen, og for oss ble det en fantastisk kveld, sier Hansen.

— Dårligste kampen for året

Start-trener Mons Ivar Mjelde husker også kampen for tre år siden godt.

— Da var vi ikke til stede i det hele tatt, og vi gjorde kanskje den dårligste kampen for året. Vi har litt å revansjere etter den kampen, sier Mjelde.

Av spillerne i årets Start-stall, var det bare Rolf Daniel Vikstøl, Gudmundur Kristjansson, Jesper Mathisen, Solomon Owello og Matthias Vilhjalmsson som var med den gang.