Hoff får to kampers karantene etter dette skrittsparket

Start-spilleren er likevel disponibel til kampene mot Mjøndalen og Vigør.

KRISTIANSAND: Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) har vedtatt at Espen Hoff ilegges en karantene på to kamper etter at 33-åringen sparket Kevin Larsen i skrittet i 2-1-seieren mot Sandefjord.

  • Se video av hendelsen øverst i artikkelen!

— Disiplinærutvalget finner det godtgjort at Espen Hoff sparket en motspiller i skrittet i forlengelsen av en duell der Hoff ble taklet av en motspiller. Slik oppførsel er ikke akseptabel, klart i strid med prinsippene for Fair play, og skal i henhold til gjeldende retningslinjer for disiplinærsaker straffes med karantene. I formildende retning har vi vektlagt at Hoff ble provosert av taklingen i forkant og at han har beklaget hendelsen i etterkant, sier leder i disiplinærutvalget, Eirik Lindstrøm, i en pressemelding.

UTESTENGES: Espen Hoff. Foto: Kjartan Bjelland

Beslutningen kan ankes innen tre dager, men Hoff kan uansett være med mot Mjøndalen og Vigør. I saker hvor spiller ikke er utvist av dommer, men anmeldt av påtalenemnda i etterkant, vil beslutningen først tre i kraft når saken er endelig avgjort.

Kan spille mot Mjøndalen og Vigør

Det betyr at Espen Hoff kan spille Starts kamp mot Mjøndalen lørdag. Karanten gjelder kun seriekamper, og 33-åringen vil derfor også være tilgjengelig for cupkampen mot Vigør 21. april.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Start regnet med at Hoff kom til å få karantene etter hendelsen, og 33-åringen ble derfor ikke drillet under torsdagens formasjonstrening.

— Har du gjort noe dumt, må du ta konsekvensene av det, så må man bli ferdig med saken, sa Mjelde til Fædrelandsvennen om en eventuell straff av Hoff etter treningen.

SKRITTSPARK: Her sparker Espen Hoff til Kevin Larsen etter en duell ved sidelinjen - fem minutter på overtid. Foto: Skjermdump C More

Start anker trolig ikkeMjelde tror heller ikke at klubben kommer til å anke avgjørelsen.

— Det kan sikkert ankes, og så kan saken behandles i neste uke, og så utsetter du egentlig bare problemene, sa Mjelde.

Espen Hoff ble for øvrig matchvinner da han scoret 2-1-målet, og situasjonen der Start-spilleren sparket til Kevin Larsen skjedde hele fem minutter på overtid.

Etter kampen forklarte han seg på følgende måte overfor Fædrelandsvennen:

— Det var en situasjon hvor Kevin Larsen skubbet meg utover sidelinjen. Jeg var oppe med beinet etterpå, for jeg ble litt provosert. Det var en førstereaksjon, hvor jeg stakk beinet opp. Det var dumt gjort av meg, sa Hoff.