Søndag er Starts kaptein Rolf Daniel Vikstøl, også kalt «Røde Rolf» grunnet sin tøffe spillestil, tilbake på venstrebacken til Start. På sin side får han Stabæks høyrekant Ernest Asante.

Den tidligere Start-spilleren er regnet som den raskeste spilleren i eliteserien, og har hatt en strålende sesong for laget fra Bærum.

Vikstøl har planen klar.

— Jeg skal spille tøft, men fair. Asante er en bra spiller, og jeg vet hva han er god på. Jeg kjenner ham ekstremt godt, sier Vikstøl.

Dersom Asante får mye bakrom å løpe i på søndag, vil Start slite på høyresiden sin.

— Han liker å løpe i bakrom, og være truende, men det er jeg veldig obs på. Jeg tror det skal gå veldig fint, sier Vikstøl.

— Liker ikke å bli tatt hardt

- Handler det om å sette seg i respekt, og gjøre Asante usikker?

— Ja, selvfølgelig gjør det det. Asante er ikke en spiller som liker å bli tatt hardt, og han liker ikke taklinger. Det vet jeg. Jeg skal være tøff mot ham, men jeg skal ligge på en linje som gjør at jeg ikke blir utvist, sier Vikstøl.

- Hva kan du si om Asante i 2014 kontra Asante i 2015?

— Han har kanskje fått en friere rolle offensivt, og slipper de defensive løpene. Han har blitt flinkere til å starte bak, og bruke sine sterke sider enda bedre. Asante har gjort en kjempesesong, sier Vikstøl.

- Hva handler det om for dere søndag?

— Det blir en tett og jevn kamp tror jeg. Begge lag må ha poeng. Vi må prøve å være gode i det defensive, ligge kompakt, og ikke la Stabæk få lov til å kontre på oss. De har mange hurtige folk på topp og på kanten. Vi må unngå det, og så må vi tørre å spille vårt eget spill, sier Vikstøl.

Hvem bør spille mot Stabæk?

— Må trykke til i duellene

Kristoffer Ajer tror også på en spennende kamp søndag.

— Begge har noe å spille for, og det tyder på at begge lag kommer til å stille med alt de har og gi alt. Det blir morsomt det, sier Ajer.

- Hva tilsier at Start skal vinne, med tanke på prestasjonene i det siste?

— Vi må vise at det betyr noe, jobbe for hverandre og trykke til i duellene. Hvis vi gjør det, og får roet ned spillet litt, kan det bli bra, sier 17-åringen.

- Hva er svakhetene til Stabæk?

— De kjører masse folk i angrep, og da sliter de litt når motstanderlaget kontrer. Men de har et veldig godt lag, med mange gode individualister, sier Ajer.

Følg Stabæk-Start og chat med vår reporter underveis