IKKE FORNØYD: Espen Hoff er klar på at han har underprestert i år. Her er han i aksjon på torsdagens trening. IKKE FORNØYD: Espen Hoff er klar på at han har underprestert i år. Her er han i aksjon på torsdagens trening. Foto: Håvard Karlsen

Espen Hoff: - Får ikke ut potensialet mitt i kamp

Starts kantspiller Espen Hoff er slettes ikke fornøyd med det han har levert på banen i år.

— Jeg har ikke prestert på det nivået jeg forventer av meg selv, sier Hoff til Fædrelandsvennen.

33-åringen begynte sesongen bra, og scoret blant annet begge målene da Sandefjord ble slått 2-1 på Sparebanken Sør Arena i 2. serierunde. Siden har han bare glimtvis fått vist hva han er god for.

Chat med vår reporter under Stabæk-Start

— Fysisk har det vært et greit år, uten de store tilbakeslagene. Det er andre ting som sikkert spiller inn også, men det er realiteten, sier Hoff.

Siden 4-1-kampen mot Stabæk 4. juli, hvor Hoff var blant Starts beste, har heller ikke laget fungert nevneverdig godt.

— Men til syvende og sist er det opp til hver enkelt spiller å levere og prestere. Det er det alt handler om. Man må begynne med seg selv først, sier Hoff.

Kontrakt ut 2016

Hoff har en kontrakt med Start som går ut etter 2016-sesongen.

— Hvordan er motivasjonen din til å ta en ny sesong?

— I utgangspunktet forholder jeg meg til den, men man må jo alltid se på hvordan ting utvikler seg. Jeg har ingen intensjoner om å bare være med for å være med. Hvis jeg skal være med må jeg være i stand til å prestere på det nivået jeg vil, sier Hoff.

- Føler du har vært med bare for å være med i år?

— Nei, absolutt ikke. Men man lever i en prestasjonskultur, og man ønsker jo å prestere. Man vet hva sitt eget potensial er, og hvis man føler at man ikke får det til, må man alltid tenke seg om en ekstra gang, sier Hoff.

Får ikke ut potensialet i kamp

Hoff pleier å være blant spillerne som markerer seg positivt på treningene på Sør Arena.

— Det er det som er ironien oppe i det her. Fysisk er det bra, og ting stemmer egentlig ganske greit, men av ulike grunner så får jeg ikke ut potensialet mitt i kamp, sier Hoff.

- Du er tøff med deg selv?

— Man må jo være det. Det ville vært feil å stå og peke på noen andre, sier Hoff.

Trener Bård Borgersen vil ikke si så mye om innsatsen til Hoff i år.

— Jeg har ikke noen kommentar til enkeltspillere. Dette er et lagspill og et kollektiv. Alle legger maks energi inn i det. Espen er en sentral og god spiller for oss, sier han.

Mange profiler

Søndag håper Hoff på en opptur både for seg selv om laget når Start møter Stabæk på Nadderud.

— Hvordan blir det for deg å møte gamleklubben?

— Det er et gøy fotballag å spille mot. De har mange gode fotballspillere. Jeg synes Stabæk alltid har vært et lag som har vært flinke til å få fram profiler, som stikker seg fram i positiv forstand i eliteserien. Det er definitivt en av de største fargeklattene i Norge, sier Hoff.

Stabæk kommer fra to strake tap, og 33-åringen tror Start har gode muligheter til å ryste laget fra Bærum.

— Det er ingen tvil om at Stabæk er et lag som er veldig offensivt. De går i angrep med full kraft, og med de spillerne som kan gjøre det lille ekstra. I den fasen de mister ball – eller ikke lykkes – blir det veldig store rom. Aalesund var veldig flinke til å utnytte det, sier Hoff.

- Har dere samme kvaliteten?

— Ja det har vi, definitivt. Men det handler om å være presise, og angripe med fart, sier Hoff.

Følg Stabæk-Start og chat med vår reporter underveis