KRISTIANSAND: - Jeg skal prøve å være med så mye som mulig denne uka, så får vi se hvordan det går når jeg spiller fotball, sier Vikstøl.

26-åringen pådro seg en strekkskade i treningskampen mot Fløy i slutten av februar. De første prognosene var på seks uker pause for Vikstøl.

  • Det har gått veldig fort. Han har jo foreldre som behandler ham, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde og ler.

Tar ingen sjanser

Treningsuka vil avgjøre om Vikstøl rekker neste seriekamp.

  • Går ting fint denne uka, og jeg kan være med på alt, er jeg kampklar, sier Vikstøl.

Start går inn i et tett kampprogram nå. Etter Mjøndalen-kampen lørdag, er det 1. runde i cupen mot Vigør tirsdag 21. april, mens Vålerenga kommer på besøk til Sør Arena fredag 24. april.

  • Det er viktig at jeg ikke tar noen sjanser. Kjenner jeg at skaden fortsatt er der, er det bedre å vente noen dager, og være klar til neste kamp igjen. Men sånn som det kjennes ut nå, håper jeg å være klar til lørdag, sier Vikstøl.

- Må prestere på trening

Robert Sandnes og Ole Martin Rindarøy har spilt venstreback i de to første serierundene.

  • De som har spilt på min plass, har gjort en god jobb. Det er ikke bare for meg å gå rett inn og ta plassen tilbake. Jeg må prestere på trening, og vise at jeg er i god nok form, sier Vikstøl.

Mjelde er klar på at Start trenger en mer eller mindre skadefri tropp i den kommende perioden.

  • Vi har tre kamper i neste uke, derfor er det kjekt at Vikstøl også kan komme tilbake. Det er viktig for oss å ha så nær som mulig full tropp når vi går inn i det tøffe kampprogrammet. Da er det lettere for oss å takle det, sier han.