Tirsdag ledet han Start-laget ut på Åråsen, som tidenes yngste kaptein i norsk toppserie. Lillestrøm-kollega Frode Kippe er vel 21 år eldre.

— Jeg har aldri noen gang vært så nervøs foran en fotballkamp som jeg var foran denne. Det var spesielt for meg å være tilbake her med alle menneskene jeg kjenner fra før. Mandag fikk jeg vite at jeg skulle være kaptein, sier Ajer til NTB.

Ajer og familien flyttet fra Romerike i fjor. Start trakk vinnerloddet da flyttemeldingen sa Sørlandet.

Helt spesielt

Den storvokste midtbanemannen ble tidenes yngste Start-spiller i eliteserien 19. juli. Ajer var bare 16 år og 19 dager gammel da han spilte mot Bodø/Glimt.

Tirsdag trommet hjertet ekstra i spillertunnelen. Det var ingen hvem som helst Ajer sto og trippet sammen med. — Frode Kippe har vært det store idolet mitt i mange, mange år. Det å gå ut sammen med ham, var noe helt spesielt.

Ajers lederegenskaper er åpenbare. Han har beholdt føttene på bakken. - Jeg har lært mye hjemme, og man skal aldri føle seg bedre enn noen annen, sier han.

Noe annet

— En del unge spillere har fått sjansen på A-landslaget de siste årene. Tenker du noe på at du er på radaren der?

— Nei, overhodet ikke. Jeg trener bare for å bli bedre hver dag i Start.

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo har et godt øye til Ajer. - Vi har fått fram mange tekniske unge spillere i Norge de siste årene. Kristoffer har noe annet, fysikk, størrelse og taktisk klokskap. Det er en liten vei å gå med tanke på A-landslaget ennå, men han er en meget talentfull spiller, sa Høgmo til NTB for et par uker siden.

Start ledet 1-0 til langt på overtid tirsdag. Espen Børufsens scoring tidlig i kampen, så ut til å bli seiersmålet. Men LSK ble bedre etter at Kippe ble utvist (47. minutt). Hjemmelaget fikk betalt da innbytter Simen Kind Mikalsen ordnet 1-1. -Bittert at seieren glapp, sa Ajer. (©NTB)