Lillestrøm (Aftenposten.no): 300 kampers erfaring hjalp ikke da Lillestrøm-kaptein Frode Kippe rev ned Start-spiss Emil Dahle tidlig ut i andre omgang.

Midtstopperen er den klart mest rutinerte spilleren på et ungt LSK-lag. I ettertid ser 37-åringen at han kunne gjort ting annerledes i situasjonen som fikk ham utvist.

Her tusler Frode Kippe av banen, bare 47 minutter ut i seriepremieren. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix

— I ettertid burde jeg ikke touchet så mye på han. Jeg tror kanskje jeg kunne tatt ham igjen også. Der og da tenkte jeg at jeg bare skulle være litt borti ham, sier Kippe.

Løftet seg etter utvisningen

Andre omgang var bare minutter gammel på Åråsen da veteranen la Emil Dahle i bakken.

— Jeg prøvde å vinne ballen tidlig, men han (Dahle) fikk én touch og ballen gikk gjennom beina mine. Da kom jeg på etterskudd og prøvde å hente ham inn igjen. Jeg prøvde å forstyrre ham så mye som mulig uten at han faller, for da er jeg ute å kjøre.

Etter en svak første omgang hevet LSK seg mange hakk etter at de ble redusert til ti mann. Kippe forklarer snuoperasjonen med høye skuldre og unge spillere.

— Vi var litt forsiktige. På 0-1 og med én mann mindre hadde vi ingenting å tape. Da senket vi skuldrene og turte å spille fotball, forklarer han.

LSK-helten fikk hjernerystelse

På overtid utlignet Simen Kind Mikalsen for Lillestrøm etter at Espen Børufsen tidlig sendte Start i ledelsen. Mikalsen kom inn for Fredrik Krogstad da Kippe forsvant i garderoben. Innbytteren reddet dagen for LSK i serieåpningen, men pådro seg en hjernerystelse i situasjonen hvor han utlignet.

Han var ikke tilgjengelig for pressen etter kampen.

Hovedtrener Runar Kristinsson er svært fornøyd med Mikalsen. Ikke den spilleren flest hadde sett for seg som overtidshelt, påpeker treneren.

— Ikke den spilleren du regner med at skal score, men det blir ofte en forsvarer som gjør det i slike kamper. Han er sterk i duellspillet og god i lufta. En veldig farlig mann inne i sekstenmeteren, utdyper islendingen.

Hjemmelag med premierenerver

Han klarer ikke helt å forklare den svake førsteomgangen. Frem til Starts ledermål var LSK friske, men de falt helt sammen etter ledermålet i det 11. minutt.

— Jeg tror ikke gutta turte å spille sammen og ta sjansene fremover. Vi ville spille for fint. Det gikk alt for sakte, sier han.

- Var spillerne nervøse?

— Det tror jeg ikke, men de så trøtte ut i begynnelsen. Mange var på banen for første gang da vi trente her i går.

Kapteinen er enig med Kristinssons konklusjon.

— Jeg tror noen var litt preget av at det var seriepremiere. I tillegg var det første eliteseriekamp for noen av dem.