TRONDHEIM (adressa.no): — Altså... Detaljene tar jeg med Kåre (Ingebrigtsen). Og de viktigste kampene er til enhver tid dem som ikke er spilt. Men det var mye bra, sier Eggen til adressa.no, dagen etter 5-0-seieren over AaFK.

73-åringen er i stadig bedring etter nyreoperasjonen han var gjennom 9. mars. For tiden er han på pasienthotellet ved Rikshospitalet i Oslo, men Eggen får «permisjon» når det handler om viktige fotballkamper. Da besøker han tidligere RBK-kollega Eldar Hansen på Ljan.

FORNØYD: Nils Arne Eggen mente RBK leverte sterkt mot Aalesund 2. påskedag. Her er trenerlegenden avbildet hjemme i Orkdal like før jul. Foto: Kjell A. Olsen

Og mannen som meislet ut mye av den filosofien også RBK-trener Ingebrigtsen står for, var en blid gjest hos Hansen mandag:— Bare blide fjes 2. påskedag, sier Eggen – som på direkte spørsmål gir følgende dom over 5-0-seieren.

— Med tanke på underholdning, prestasjon og at banen i tillegg var litt treg, da får kampen en «femmer».

Se målene fra Rosenborgs festforestilling øverst i saken!

- Dekket hele aksen

Han skryter særlig av sentral midtbanespiller Ole Selnæs:

— Veldig viktig at den sentrale midtbanespilleren dekker «hele aksen» (banen i lengderetning). Det gjorde Selnæs mot AaFK, og fikk betalt i form av stolpeskuddet som endte i mål rett etterpå, sier Eggen, og skryter for øvrig av hele ungdomslinja i RBK-elleveren:

— Da jeg var med på juniorsiden i 2009, var Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson med i den gruppa. De er egenavlet. Skal RBK komme tilbake til toppen, er dette veien å gå. Vi må ha noen egenutviklede spillere, som kan «RBK-skolen» best, sier han.

Årsaken til at det ikke ble en sekser handler imidlertid om blant annet giftigheten foran mål. Eggen talte 15 sjanser til RBK, og enkelte av dem så store at de kunne gjort resultatet enda styggere:

— Presisjonen i avslutningene kan bli enda bedre enn det var mandag, sier han.

- Går fremover hver dag

Eggen, som også er rådgiver for Brutter’n, mener derfor han ser et RBK i klar fremgang. Akkurat slik han selv opplever det for tiden, en måned etter operasjonen:

— Det går fremover hver dag, smiler han.