TRONDHEIM (adressa.no): Ca klokken 14 legges kaptein Tore Reginiussen på operasjonsbordet inne på RBK-klinikken på Lerkendal. Der skal lege Torbjørn Grøntvedt dra akillessenen på plass igjen, før midtstopperen kan starte på den lange veien tilbake til fotballbanen.

Det kan ta så mye som ni måneder. Men med litt flaks: «Bare» et drøyt halvår.

Kan dra rett hjem

Etter operasjonen drar Reginiussen rett hjem til Nardo igjen, og slipper dermed å tilbringe lang tid på sykehus i forbindelse med skaden han pådro seg mot AaFK mandag kveld.

— Akillessenen skal dras tilbake på plass og sys. Det er en type operasjon som pleier å gå veldig fint. Det som er utfordrende med en slik skade, er jo at det tar sin tid å bli spilleklar igjen etterpå, sier medisinsk koordinator Haakon Schwabe til adressa.no tirsdag morgen.

Da hadde de ikke fått noe endelig tidspunkt for når operasjonen skulle finne sted, annet enn at det skulle skje i løpet av ettermiddagen. Også Moldes Mushaga Bakenga, som røk akillessen i en treningskamp før seriestart, fikk operasjon dagen etter.

— Det er greit å gjøre seg ferdig med det. Og etterpå kan Tore reise hjem. Han behøver ikke tilbringe tid på sykehus etter en slik operasjon, sier Schwabe.

Helland sjekkes i ettermiddag

Den medisinske koordinatoren er fortsatt rimelig sikker på at sesongen fort kan være over for Reginiussen. Men det er samtidig vanskelig å være bombastisk på hvor lang tid det tar å komme seg etter å ha revet akillessenen.

— Nå vil vi først få informasjon om hvordan operasjonen har gått. Så tar vi det derfra. Tore er veldig motivert for å komme tilbake, sier Schwabe.

PS! Også Pål André Helland gikk skadd av banen etter 5-0-seieren mandag. Han skal sjekke strekkskaden i 17.15-tida i kveld. Der tror Schwabe han får svar fra røntgenlegene sent i kveld.