Lillestrøm — Start 1-1

ÅRÅSEN (aftenposten.no): Siden 2002 har Frode Kippe vært med på hver eneste seriestart for LSK. Men veteranen har nok startet sesongen bedre tidligere. Tirsdag fikk han rødt kort allerede etter 47 spilte minutter da hans Lillestrøm spilte 1-1 hjemme mot Start.

Etter det røde kortet ble LSK-trener Runar Kristinsson tvunget til å gjøre endringer. Fredrik Krogstad gikk ut - inn kom Simen Kind Mikalsen. Det byttet skulle redd ett poeng for kanarifuglene.

På overtid, i en desperat jakt etter poeng, havnet et langt innlegg hos innbytteren. Nesten fire minutter på overtid smalt Mikalsen ballen i må via et Start-bein.

Dermed står Lillestrøm med null poeng, etter at klubben måtte starte sesongen med ett i minus på grunn av økonomisk rot.

Tidlig Start-scoring

Tirsdag tok det ikke lang tid før kanarifuglene havnet i mer trøbbel. Det tok nemlig ikke mange minuttene før gjestene fra Sørlandet gikk opp i ledelsen.

Til tross for kraftig Lillestrøm-press i innledningen tok Start en noe overraskende ledelse etter elleve minutter. Sørlendingene, for anledningen kledd i blått, kombinerte lekkert inne i sekstenmeteren. Matthias Vilhjalmssons innlegg fra dødlinjen traff hodet til Espen Børufsen. Han var sikker med pannebrasken fra seks meters avstand.

GIGANT PÅ BANEN: Kristoffer Ajer dirigerer lagkameratene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

LSK så ut til å miste noe av piffen etter Børufsens ledermål. Start fikk låne ballen i større grad, men ingen av lagene utnyttet ballinnehavet til veldig mye positivt.Etter en drøy halvtime var Start svært nære å doble ledelsen. Blåtrøyene kontret nok en gang. Med en kroppsfinte var Vilhjalmssons oppassere vendt vekk. Islendingens avslutning fra 17-18 meter manglet både kraft og presisjon, dermed ble skuddet keepermat for Arnold Origi.

Annullert LSK-mål

Minutter senere fikk islendingen sjansen på ny. 16 år gamle Kristoffer Ajer fant spissen på utsiden av 16-meteren. Avslutningen var ikke noe kraftigere enn den forrige, men mye bedre plassert. Likevel snek ballen seg centimetere utenfor Origis høyrestolpe.

Ut av intet trodde Lillestrøm at de hadde utlignet. Etter 38 minutter snek Marius Lundemos frispark seg gjennom hele feltet og i Opdals lengste hjørne. Assistentdommeren var raskt oppe med flagget og annullerte målet for offside.

Rødt kort til kapteinen

2. omgang startet ikke noe bedre enn 1. omgang endte for Lillestrøm. Start kontret nok en gang, denne gang ved Emil Dahle. LSK-kaptein Frode Kippe rev ned spissenog ble vist det røde kortet.

SENDT AV BANEN: Frode Kippe får direkte rødt kort av dommer Dag Vidar Hafsås. Foto: Digitalsport

Hjemmelaget holdt på å svare umiddelbart. Moryke Fofana lurte seg forbi på venstrekanten og fikk avsluttet fra skrått hold. Håkon Opdal var lynraskt ned og fikk slått skuddet ut til hjørnespark.Der 0-1-målet så ut til å treffe Lillestrøm som et knyttneveslag i magen, virket det røde kortet å tenne hjemmelaget. Marius Lundemo var nære da han skrudde et frispark fra 17-18 meter over muren og opp på nettaket etter 53 minutter.

Frisk Fofana herjet på kanten

Gultrøyene fortsatte å styre kampen. Etter en drøy time valset Stian Ringstad nedover venstrekanten, før han fant en frisk Fofana. Ivorianeren snek seg videre inn i feltet, men innlegget fant kun et Start-bein.

Til tross for et en smell i foten haltet Fofana seg videre i kampen. Etter 67 minutter fant et innlegg med utsiden av foten Lundemo inne i feltet. Avslutningen var svak, men Opdal måtte gi retur. Den gikk til hjørnespark.

Kampens største sjanse fikk ivorianeren på den påfølgende corneren. Innlegget snek seg gjennom hele feltet, men på åpent mål og bakerste stolpe klarte ikke kantspilleren å finne nettmaskene.

Start spilte seg inn i kampen igjen. Et kvarter før slutt satt ballen i mål igjen. Gleden varte ikke lenge, Start fikk oppleve det samme som Lillestrøm i første omgang: Et annullert mål. Et strålende angrep endte hos Espen Hoff, som skjøt via en offsideplassert Vilhjalmsson og i mål.