ALFHEIM: Det var dagen derpå på Alfheim i dag. Første kamp i Tippeligaen på halvannet år gikk ikke helt etter planen. TIL tapte 0-1 hjemme for Sarpsborg 08. Trener Steinar Nilsen tok seg god tid til å snakke med media på dagens trening. Her er spørsmålene iTromsø stilte:

– Det er mange som kanskje savnet litt galskap og fandenivoldskhet fra start av i går. Gjorde du det?

– Jeg synes vi var direkte svake de første 25 minuttene av kampen. Det var da Sarpsborg skapte det de gjorde. Etter dette og kampen ut, så hadde de en målsjanse og ett mål. Vi var ikke til stede i de første 25 minuttene, ikke dedikert nok, ikke sultne nok. Det som overrasker er at vi ikke klarte å løse deres press bedre. Det var mye rom, det var mange muligheter som vi ikke tok og vi valgte altfor ofte den lange løsningen når vi helt klart kunne spille gjennom ledd, sier Steinar Nilsen.

– Det var ikke beskjeden fra benken, at det skulle spilles langt?

– Nei, tvert imot, de som så meg på benken så vel hva jeg pratet om og jobbet med. Det var at vi skulle ha større fart i den bakre fireren og frigjøre backene høyere opp i banen og få de sentrale midtbanespillerne oftere på ballen. Det er også spillerne som må se bildet og heller ikke ta noen unødig risiko i forhold til det de ser. Vi har pratet om dette på spillermøtet nå og føler vi har en veldig lik forståelse av hvordan det skal være, svarer Nilsen.

– Skulle annullert

– Er du fortsatt trygg på at dommeren skulle annullert målet?

– Ja, bortsett fra at jeg er vel mer usikker på hvem som skulle hatt frisparket. Vi så helt tydelig fra videoen at Benny (Lekström) ble holdt inne. Han på streken konsentrerte seg bare om å hindre keeper i å nå fram til ballen, og i tillegg gikk Simen (Wangberg) i bakken etter en dytt som skjedde inne i feltet. På bakerste stolpe ble det dyttet direkte i rygg Marcus (Hansson) fra målscorer, svarer Nilsen.

SKUFFET: Steinar Nilsen var misfornøyd med prestasjonen mot Sarpsborg 08. Foto: Rune Robertsen

Heieren Hansen sa til iTromsø etter kampen at han selv hadde protestert om han hadde vært på det forsvarende laget.– Ja, det skjønner jeg godt, på bakgrunn i at det var tydelig å se strake armer. Dommeren sto godt plassert, men valgte ikke å blåse på det. Han så både det som skjedde med keeperen vår og det som skjedde med Marcus og Simen. Det er en spesiell situasjon, og at dommeren la lista der får vi bare svelge. Vi er veldig uenige at den ble godkjent, men det er vi ferdige med nå og velger heller å se på det vi kunne gjort annerledes selv. Og det var å produsere flere målsjanser og score mål, sier Nilsen.

– Burde skapt mer

– Etter prestasjonen i går, ble du mer usikker på noen plasser på laget foran neste kamp?

– Nei, nå har vi brukt hele tiden 16-17 spillere som hele tiden har vært i kontinuerlig elleverspill, så det føler vi vel ikke. Vi har de spillerne vi har og fortsetter å jobbe knallhardt videre med dem. Det er ingen som er blitt dårligere eller mye bedre på én fotballkamp. Vi skal bruke sesongen på å bli bedre og fortsette å jobbe med å komme dit vi trenger å være, svarer Nilsen.

Han var ikke fornøyd med forsvarsspillet i går; posisjonelle ting, balltempoet og besluttsomheten.

– Det er noen ting der som absolutt kunne vært bedre, men ingen panikk hos oss. Vi forventet oss en tøff kamp, og det fikk vi, så det overrasket oss ikke. Vi er derimot overrasket over at vi ikke skapte mer på egen hjemmebane, og spesielt når vi har fasiten nå. Vi så at det var veldig mye rom, og ting vi har vært gode på tidligere var vi ikke gode på i går, sier Steinar Nilsen.