1) Er Alfheim fortsatt et fort?

Hvor ble det av galskapen fra første minutt som TIL var så kjent for? Den drøye taklinga som skremmer livskiten av motstanderen etter et halvt minutt? Vi så ingenting av det i 0-1-tapet for Sarpsborg 08.

I stedet lot «Gutan» sarpingene ta kommandoen fra start. Det kunne fort stått 0–2 ved pause, om ikke Martin Wiig hadde glemt hvor målet står. Det var gode TIL-tendenser i starten av andreomgang, men så fikk man 0–1 rett i trynet. Og da sloknet «Gutan». Sarpsborg vant fortjent. I fjor tapte TIL kun en hjemmekamp i 1.-divisjon – allerede etter en runde har man like mange tap.

2) TIL må forbedre forsvarsspillet kraftig

Steinar Nilsen og Bård Flovik må jobbe tungt med organiseringen av forsvaret de neste dagene. Her var det enormt mye å ta tak i, både taktisk og ferdighetsmessig. En kunne se at forsvarsspillet plagde den tidligere Milan— og Napoli-proffen etter kampen.

3) Endringer må til

Steinar Nilsen må vurdere om den elleveren som var tatt ut i går er den beste. Benny Lekström utstråler ikke trygghet i mål. Han var ute og syklet i feltet flere ganger. Blir Gudmund Kongshavn snart klar igjen eller kan den innlånte U21-landslagskeeperen Pål Vestly Heigre utfordre den joviale svensken om førstekeeperplassen?

Kent-Are Antonsen ble fraløpt flere ganger og Hans Norbye serverte flere horrible feilpasninger.

En raskere Lasse Nilssen er et alternativ på venstreback, mens en snart skadefri Christian Landu-Landu kan være en mulighet som høyreback. Sentralt på midtbanen bør også Lars-Gunnar Johnsen og Jonas Johansen være klare utfordrere om en startplass.

4) Lange baller fungerer ikke

TIL slapp opp for ideer i andre omgang, og svarte med å lempe langballer mot Sarpsborg. «Drillo-fotballen» fungerte svært dårlig. TIL skapte ikke en eneste stor sjanse etter at Sarpsborg 08 tok ledelsen – altså ingen store sjanser på 36 minutter pluss fire tilleggsminutter hjemme mot Sarpsborg 08. ## 5) Dommerne har ikke blitt noe bedre i år, heller

TIL-spillerne var i harnisk etter at dommer Ole Hobber Nilsen godkjente målet som ga Sarpsborg 08 tre poeng. Ole Heieren Hansen innrømmet også at han selv ville protestert om han var TIL-spiller.

Dette var imidlertid ikke den verste situasjonen vi så i går. At Viking ikke fikk straffe da Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn felte Veton Berisha, er rystende. Brann fikk også et mål helt feilaktig annullert for offside mot Fredrikstad i OBOS-ligaen. Alle disse situasjonene ble direkte matchavgjørende.

6) Dette blir en tøff sesong

Om vi ikke visste det før kampen, så vet vi det i alle fall nå. Det blir hard kamp om poengene i hver eneste kamp. I neste kamp skal TIL møte Viking i Stavanger. Alltid en tøff kamp. Det kan dermed fort være null poeng for «Gutan» når Lillestrøm kommer på besøk 19. april.