MOLDE — ODD 1-2

MOLDE (rbnett.no): Odd fikk revansj etter sure tap i seriefinale og cupfinale i fjor og tok en heldig 2-1-seier på Aker stadion tirsdag kveld.

Mange har vært skeptisk til Moldes spisser etter at både Gulbrandsen og Bakenga røk ut med skader i sesongoppkjølringen. Og Molde kunne virkelig ha trengt en som kunne sette sjansene mot Odd.

For mens Molde presset og presset, hadde Odd innbytter og superveteran Frode Johnsen. Han ga 1-0 åtte minutter etter pause, og derfra og inn var det powerplay for Molde mot 11 Odd-spillere som sjelden var lenger enn 20 meter unna eget mål.

Etter at Kamara, Toivio, Svendsen og Linnes hadde bommet og bommet, var det til slutt Moi Elyounoussi som fikk den etterlengtede utlikningen. Han skrudde ballen helt oppe i krysset på nydelig vis ett minutt før ordinær tid var ute.

Men Odd ville ha alle tre poengene. Ørjan Nyland var unødvendig borti et skudd som hadde gått langt utenfor, og Odd fikk corner i det klokka passerte 90. På hjørnesparket fikk Ole Jørgen Halvorsen heade i mål ved nærmeste stolpe.

MATCHVINNER: Odds Ole Jørgen Halvorsen kan feire i aller siste minutt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Dermed måtte frustrerte moldespillere se Odd ta første stikk i årets serie. Vegard Forren pratet på seg gult kort i sluttsekundene.Dag Eilev Fagermo kunne juble sammen med spillerne etter en deilig seier i Molde. Det ble en forsvarskamp av de sjeldne, men laget var både dyktig og heldig som holdt unna, mens Molde-spillerne herjet som verst foran mål.

For Molde var Mattias Moström den klart beste. Håvard Nordkvelle var god for Odd som fikk en drømmestart på sesongen.

8308 på tribunen er godt vant etter fjorårsdobbelen. De svarte med pipekonsert da dommer Tom Harald Hagen blåste av kampen.,