Start og Huddersfield skal være enige om kompensasjon for Sondre Tronstad. Papirene er ennå ikke skrevet under på.

Det bekrefter Tronstad selv.

18-åringen ble enig med den engelske klubben om sine personlige betingelser rett før jul. Siden har Start og Huddersfield forhandlet om en trenings— og utdanningskompensasjon. Sørlendingene hadde i utgangspunktet krav på rundt to millioner kroner.

- Klubbene ble enige for et par dager siden. Det er veldig deilig å endelig være klar. Prosessen har tatt en stund, men å få bekreftelsen er gøy, sier Tronstad.

Midtbanespilleren reiser om få dager over til England for å sette signaturen sin på kontrakten. Tronstad vil ikke si hvor lang avtale det er snakk om.

— Jeg tror ikke vi kan diskutere sånn ting nå, sier han.

Tar med pappa

Tronstad imponerte Huddersfield da han trente med klubben tidligere i vinter, og det ble raskt klart at Championship-laget ønsket ham.

-Jeg har en spennende tid foran meg, og jeg gleder meg til å komme i gang. Huddersfield er en bra klubb, sier Tronstad.

- Hva er målet ditt på kort sikt?

— Jeg kommer nok til å spille litt for U21-laget, og trene med A-laget. Målet er å spille litt i år, og debutere på A-laget, sier han.

Han får med seg pappa Frank de første ukene.

— Jeg kommer til å bo alene etter hvert. Klubben har skaffet meg leilighet. Det kommer nok til å bli tøft å bo alene, men jeg er klar for det. Jeg er villig til å ofre mye for fotballen, sier Tronstad.

- Blir knalltøft

Han er innstilt på en ny og annerledes hverdag.

— Det kommer til å bli knalltøft, og det er jeg forberedt på. Men mulighetene er også store. Jeg må ha fokus på det jeg gjør, og jobbe steinhardt hver eneste dag, sier han.

Det er ikke klart hvor mye Huddersfield må betale Start. Sørlendingene har trolig skaffet seg en avtale som vil gi klubben penger for antall kamper Tronstad spiller, samt en videresalgsandel.

Huddersfield ligger på 13. plass i Championship før lørdagens kamper.