Den 18 år gamle Tveit-gutten Sondre Tronstad har gjennomgått den medisinske testen og er enig med Huddersfield Town om sine personlige betingelser.

Det eneste som mangler er at den engelske Championship-klubben og Start blir enige om såkalt utdanningskompensasjon for spilleren.

— Vi venter bare på at klubbene skal bli enige, sier Frank Tronstad, faren til Sondre.

18-åringen, som gikk ut av sin kontrakt med Start etter forrige sesong, har fått munnkurv av Huddersfield og uttaler seg ikke.

Har krav på millionbeløp

— Det er en dialog mellom klubbene. Ting har tatt litt tid. Det er ett tema vi diskuterer, det er økonomi, bekrefter styreleder i Start Toppfotball, Magne Kristiansen.

Etter det Fædrelandsvennen vet har Start i utgangspunktet krav på opp mot 2 millioner kroner i utdanningskompensasjon for Tronstad, dersom han går til klubben på nivå to i England.

Huddersfield er ikke i nærheten av å ville betale den summen for Tronstad.

Summen er langt høyere enn det Start hadde fått dersom Tronstad hadde gått til en annen eliteserieklubb i Norge.

Mener Huddersfield sinker prosessen

Da ville sørlendingene hatt krav på mellom 300.000 og 400.000 kroner.

Start bekrefter at dialogen er pågående.

— Det er en dialog og prosessen pågår. For å si det sånn, så er det ikke vi som sinker prosessen. Det har vært kjapp respons fra oss , sier Magne Kristiansen.

Huddersfield har tidligere varslet at de ikke ønsker å si noe om Sondre Tronstad og forhandlingene før han eventuelt er klar for klubben.