— Vi skal ha forhandlinger fremover. Jeg har fått et veldig positivt inntrykk av klubben, jeg er mer positiv nå enn da jeg reiste, sier Sondre Tronstad til Fædrelandsvennen.

Den 18 år gamle midtbanespilleren er nå hjemme i Kristiansand igjen etter oppholdet i Huddersfield i England.

Mot slutten av oppholdet hadde han en prat med manager Mark Robins.

Dager eller uker

Den tidligere Manchester United-spilleren ga beskjed om at Tronstad er ønsket av klubben som ligger midt på tabellen i engelske Championship (nivå 2).

— Han sa at han var fornøyd med det han hadde sett og at jeg var en spennende spiller, sier Tronstad, som tror han går rett inn i a-stallen til klubben.

— Det tror jeg er mest sannsynlig, sier midtbanetalentet.

- Hvor lang tid tar det før du er Huddersfield-spiller?

— Det kan ta dager, det kan ta uker. Men jeg er sikker på at det ordner seg, svarer Tronstad.

For Start betyr en overgang til Huddersfield penger i kassen.

Til tross for at Tronstad er Bosman-spiller vil sørlendingene få utdanningskompensasjon.

Beløpet er høyere enn det ville vært om Tronstad hadde gått til en annen klubb i Norge.

- Utviklet seg godt

Tidligere har Magne Kristiansen uttalt at Start får et ikke ubetydelig beløp, men at det ikke dreier seg om millionbeløp.

— Jeg ønsker ikke gå noe mer inn på det nå, sier Kristiansen, som mener Start har grunn til å være stolte dersom Tronstad blir klar for Huddersfield.

— Vi synes det er kjempeflott for Sondre at han får denne muligheten. Han kom hit da han var 13 og har utviklet seg til å få mange kamper for aldersbestemte landslag. At han nå får sjansen på en proffkontrakt på nivå 2 i England gjør at vi har lov til å være litt stolte, sier Kristiansen.

- Burde han ikke fått mer spilletid i Start og skrevet kontrakt med dere?

— Det er en annen diskusjon. Vi ønsket ham med videre, men han velger en annen vei. Vi vet at han har vært frustrert over lite spilletid, men ser vi på fakta har Sondre utviklet seg godt hos oss, svarer Kristiansen.