Fædrelandsvennen fikk torsdag opplsyst at flere store klubber som vanligvis ikke er til stede på Lerkendal Stadion var på kamp i Trondheim i går kveld – trolig for å studere Start-spiller Kristoffer Ajer.

Både Tottenham, Liverpool, Arsenal og tyske Hertha Berlin hadde speidere på plass. Kristoffer Ajer bekreftet søndag kveld overfor Fædrelandsvennen at han vet om interesse fra Tottenham.

— Jeg fikk vite før kampen at de var til stede for å kikke på meg. Det gjorde meg litt ekstra nervøs, men det er utrolig morsomt, sier Ajer, som ikke visste at hans favorittklubb Liverpool også hadde speidere på Lerkendal.

— Det er gøy og inspirerende å vite. Og ekstra gøy at jeg scoret, sier 17-åringen, som spilte hengende spiss mot Rosenborg. Han scoret 2-3-målet på overtid. Han har tidligere uttalt at han har en drøm om å spille på Liverpool.

Trente med Roma

Ajers agent, Tore Pedersen, skriver i en sms til Fædrelandsvennen at det alltid er speidere til stede på eliteseriekamper, men at han ikke har noen kommentar utover det.

Han har tidligere sagt at interessen for Ajer generelt er stor, og at mange storklubber i utlandet vet hvem han er. Ajer var i desember på treningsopphold i Roma. Han kunne trolig blitt solgt allerede i vinter om han selv ønsket, men unggutten som kom fra Lillestrøm i fjor sommer har vært klar på at han blir i Start og Kristiansand en stund til.

Start-trener Mons Ivar Mjelde er ikke overrasket over at flere store klubber finsikter det lange stortalentet med den store treningsviljen.

— Det er gøy og inspirerende for oss og ham. Jeg er ikke overrasket over at det er klubber her i dag. Når en så ung spiller, han har akkurat fylt 17, spiller på det øverste nivået kommer interessen. Samtidig skal han fortsatt vokse seg større i Start, sier Mjelde.

Bytter på laget mot Tromsø

Ajer ble både tidenes yngste Start-debutant og tidenes yngste Start-målscorer i fjorårssesongen.

I vinter har han spilt seg til fast plass på Starts midtbane. Han ble testet som spiss mot Vigør i cupen og svarte med å score fire mål.

Målet mot Rosenborg var hans andre på 18 kamper i eliteserien.

Søndag kommer trolig nummer 19, når Tromsø kommer til Kristiansand. Kanskje er Ajer også spiss da, om han ikke må hvile.

Flere av Start-spillerne så slitne ut utover i kampen mot Rosenborg.

Mjelde varsler at det kommer flere bytter på laget. Espen Hoff er ferdig med sin karantene og går rett inn på laget. Det gjør også Ole Martin Rindarøy, om kneet er bra nok. Trolig må han og Robert Sandnes, som må sone karantene etter rødt kort mot Rosenborg fredag, kjempe om venstrebackplassen fremover. Rolf Daniel Vikstøl klarte seg nemlig bra som midtstopper.

— Det gjorde han. Han vil nok vurderes i den posisjonen fremover, sier Mjelde.