LERKENDAL (adressa.no): Nils Arne Eggen gjennomførte en nyretransplantasjon på Rikshospitalet forrige måned, etter at han fikk en ny nyre av datten. Onsdag var han tilbake i Trondheim og torsdag kveld var han både på Orkla-trening og Lerkendal. Selv om han fortsatt må ta det med ro en periode og ikke vil være tilbake på Orklas treningsbenk på en stund ennå, føler han seg i god form.

— Formen er stigende. Det er et ganske tøft inngrep og kroppen er på en måte rasistisk, den motsetter seg alt nytt som kommer inn. Heldigvis er det fine genetiske forhold mellom min kjære datter og meg. Nå har jeg en 48 år gammel nyre, så nå skal jeg begynne å løpe igjen, sier Eggen til Adresseavisen og ler.

Han gir mye skryt til oppfølgningen han har fått fra legene etter operasjonen.

— Jeg må gi ros for jobben de gjør med meg. De kan det de holder på med og jeg sier at norsk helsevesen er i Champions League.

Mener Rosenborg var gode i perioder

Fra tribunen på Lerkendal fikk han se Rosenborg bli liggende under mot Start i første omgang, før de kjempet seg tilbake etter hvilen og til slutt vant 3-2.

FRISKMELDT: En sprudlende Nils Arne Eggen prater med journalistene etter Rosenborgs seier mot Start. Foto: Kristian Helgesen

Selv etter en imponerende andre omgang, var ikke Eggen helt fornøyd med det han så.— Jeg er litt mer enn tilskuer. Jeg er observatør, må jeg få lov å si i all beskjedenhet. Første omgang var ikke bra, men de kom seg veldig og tok grep. Det er både Kåre (Ingebrigtsen) og Erik (Hoftun) flinke til. Men ennå mangler det littegrann, eller ganske mye egentlig, for at vi er på nivået vi kan komme på. Matrialet er der og i perioder er det bra, men det er litt for lang tid mellom de periodene, sier han.

— Jeg plukker ikke bestandig

Adresseavisen kåret Mike Jensen til Rosenborgs beste spiller og belønnet ham med en nier på børsen, men Eggen ser fortsatt forbedringspotensiale i dansken.

— Da Mike deltok var han god. Det han gjorde med scoringene var glimrende, men han ble for periodisk og man så ham nesten ikke i første omgang. Opppillfasen blir stakkato og man må ikke på død og liv starte bakfra hele tida. Det er av og til lurt å kjøre noen lange for å strekke motstanderen.

- Du har bestandig noe å plukke på, men du koste deg på Lerkendal i dag?

— Jeg koser meg bestandig, men plukker ikke noe bestendig. Skjerpings, sier 73-åringen spøkende.