Ronny Deilas drøm om en trofétrippel med Celtic ble knust med FA-cupexiten for halvannen uke siden, men nordmannens store ambisjoner på sikt lever tilsynelatende videre med uforminsket styrke.

Celtics potensiale til å dominere skotsk fotball, med erkerival Rangers nede på nivå to, er åpenbart, og onsdag fikk Deila spørsmål om han ser muligheten til å kopiere Nils Arne Eggens Rosenborg, som vant 13 strake seriemesterskap fra 1992 til 2004 hjemme i Norge.

— Alt er mulig. Det er drømmen, å fortsette å vinne, vinne og vinne. Og å gå til Champions League og gjøre det skotske folk stolte av Celtic, sa Deila ifølge Daily Record.

— Eggen var en utrolig trener

Rosenborg spilte gruppespill i Champions League i åtte sesonger på rad. Celtic har også vært fast inventar i Europas gjeveste klubbturnering, men denne sesongen falt Deilas mannskap utenfor etter en kvalikexit for slovenske Maribor.

Nils Arne Eggen husker Ronny Deila som "en god spiller". Duoen møttes også til duell ved sidelinjen i eliteseriesesongen 2010. Her takker de hverandre etter 1-1-oppgjøret på Marienlyst det året.

Deila har flere ganger påpekt at Celtics økonomiske muskler er svært beskjedne i forhold til mange av de andre tradisjonsrike storklubbene i Europa, og ser derfor til Nils Arne Eggen etter inspirasjon.— Nils Arne Eggen sa alltid at det ikke handlet om penger. Det handlet om å få det beste ut av spillerne dine og finne kontinuitet i arbeidet. Han var en utrolig trener, og én jeg ser opp til, sa Deila.

Eggen: — Ronny er nysgjerrig

Rosenborg-legenden har også latt seg imponere av Deila.

— Ronny vokser stadig. Han hadde suksess med Strømsgodset, og han er en veldig nysgjerrig trener. Man må være det for å stadig skape kunnskap. Det viste han i Strømsgodset. Det var modig av ham å ta steget til Skottland, sier Nils Arne Eggen til Aftenposten.

Eggen beskriver rosen fra Deila som hyggelig. 73-åringen fra Orkdal er imidlertid ikke så sikker på at 13 strake seriemesterskap i Celtic er det beste for Deilas karrière.

Allerede i mars sikret Ronny Deila sitt første trofé som Celtic-manager. Her poserer Deila med ligacuptrofeet sammen med blant andre Stefan Johansen (t.v) og kaptein Scott Brown (t.h). Foto: Digitalsport

— Celtic er ganske dominante, nå som Rangers er ute av bildet. Jeg håper han klarer det, men bare et råd fra en gammel venn: Han er ikke skotte. I stedet for 13 år i Celtic, går det an å se enda lengre opp, både på kontinentet og lengre sør på den britiske halvøya, sier Nils Arne Eggen, som lanserer Premier League som en mulighet for Deila.

- RBK mistet pengene etter Eggen

Allerede i helgen kan Deila sikre sitt første seriemesterskap i Skottland. Dersom Celtic beseirer Dundee fredag kveld, og Aberdeen ikke vinner over Dundee United dagen etter, er Deilas mannskap seriemestere med tre kamper igjen å spille.

Celtic var soleklare favoritter allerede før sesongstart, men på pressekonferansen minnet Deila om at suksessen ikke kommer av seg selv.

— Du kan si at Celtic bør vinne hver eneste kamp de spiller, men det er ikke sånn. Det har ofte blitt bevist rundt om i verden at store klubber ikke gjør det bra. Rosenborg vant 13 ligatitler på rad, men de er ikke lenger laget de pleide å være. Da Nils Arne Eggen sluttet mistet de pengene sine, sa Deila.