ROSENBORG — START 3-2

LERKENDAL (fvn.no): - Jeg er langt nede. Jeg føler meg som en syndebukk, sier Start-spiller Robert Sandnes i intervjusonen på Lerkendal etter sørlendingenes 2-3-tap mot Rosenborg.

Det var på stillingen 1-1 at sunnmøringen pådro seg sitt andre gule kort, og dermed marsjordre. Etter 62 minutter kom Sandnes i duell med Pål André Helland, og på et tåpelig vis feide han Rosenborg-spilleren over ende. Dommer Svein-Erik Edvartsen gjorde helt rett i å vise ut Start-backen.

Tidlig Start-ledelse

Men Start-spillerne fikk en drømmeåpning på kampen. Emil Dahle plukket opp en forferdelig tversoverpasning midt på Rosenborgs halvdel. Han sendte ballen på tvers til Espen Børufsen, som fyrte av fra om lag 25 meter. Kanonskuddet snek seg inn på rett side av André Hansens venstre stolpe.

SCORING: RBK-keeper André Hansen klarer ikke å avverge Espen Børufsens skudd tidlig i kampen. Foto: Kristian Helgesen

Etter det var det så å si Rosenborg som skapte alt på Lerkendal. Og selv om hjemmelaget ikke spilte seg til noen opplagte muligheter den første halvtimen, var det likevel tendenser i spillet. Spillet foregikk for det meste rundt Starts sekstenmeter, og Mike Jensen var ikke så langt unna da han dunket til fra distanse etter 38 minutter.Start-målvakt Ingvar Jonsson var imidlertid kjapt nede, og fikk slått ballen unna. Like etter var Tobias Mikkelsen på ferde, men skuddet fra drøyt ti meter gikk en meter til side for mål.

Helland inn ved pause

Det ble imidlertid ingen RBK-scoringer før pause, og det var ingen stor overraskelse at friskmeldte Pål André Helland kom inn for Riku Riski da andre omgang ble sparket i gang. Mikkelsen ble plassert over på venstrekanten, og det kunne betalt seg allerede tidlig. Fredrik Midtsjø fant dansken med en strøken pasning, men Mikkelsen hadde kontroll på Mike Jensens flotte løp inn i boksen – og dermed rant det ut i sanden.

Men så – elleve minutter ut i den andre omgangen – kom utligningen. Rosenborg overtok ballen like utenfor egen sekstenmeter, og Mike Jensen fikk ballen godt inne på egen halvdel. Han dro i gang et løp av Leo-kaliber, og avanserte helt til Starts sekstenmeter.

RBK-UTLIGNING: Ballen sniker seg inn forbi Start-keeper Ingvar Jonsson. Foto: Kristian Helgesen

Der la han på tvers til Alexander Søderlund, som fyrte på direkten. Eliteseriens toppscorer var litt heldig, men ballen smøg seg under Start-keeperen og i mål.

Straffebom

Kun minutter senere økte mulighetene for Rosenborg-seier drastisk. Pål André Helland hadde allerede gitt Start-back Robert Sandnes skikkelig trøbbel, og sørget for at Sandnes pådro seg gult kort kun minutter ut i omgangen.

UTVIST: Dommer Svein-Erik Edvartsen gir Starts Robert Sandnes sitt andre gule kort for kvelden - og dermed rødt. Foto: Arve Johnsen, Digitalsport

Derfor var det heller ingen bønn fra dommer Edvartsen da backen feide Helland overende etter en drøy time. Det ble gult kort nummer to, og Start måtte klare seg med ti mann resten av kampen.Knappe tjue minutter før slutt ble Alexander Søderlund ble felt i skuddøyeblikket, og fikk et soleklart straffespark. Han tok straffen selv – på meget svakt vis. Men like etter gjorde han opp for seg. Mike Jensen tok seg ned til dødlinjen, og la inn foran mål. Der fikk Søderlund stå helt umarkert, og stanget inn 2-1. Da det sto fem minutter igjen å spille spikret hjemmelaget seieren. Igjen var det Jensen som var arkitekten. Nok en gang kom han ned til dødlinjen, og la ballen ut i feltet til innbytter Liam Henderson. Skotten viste seg igjen som en solid avslutter, og la på til 3-1. På overtid reduserte Kristoffer Ajer til 3-2, men det var også det siste som skjedde i kampen.

Dermed blir Start stående med sine fem poeng – etter fem serierunder. Til søndag venter Tromsø på Sparebanken Sør Arena.