KRISTIANSAND: (fvn.no): — Det er selvfølgelig gøy å høre, men jeg har ikke mye fokus på det og jeg føler ikke ekstra press på grunn av det, sier Kristoffer Ajer (16) til Fædrelandsvennen.

Starts 16-år gamle midtbanespiller blir stadig trukket frem som en gutt å se opp for når eliteserien starter 6.april. Den lange midtbanespilleren kommer trolig til å spille fast på Starts midtbane i 2015. Under «kickoff» til eliteserien onsdag, der så godt som hele toppfotball-Norge var samlet, ble han trukket frem av to av dem med mest sportslig innflytelse i fotball-Norge. Landslagstrener Per Mathias Høgmo og Toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Robust type

Da landslagstrener Høgmo ble bedt om å trekke frem en ung spiller som kan gå i Martin Ødegaards fotspor spådde han først Rosenborgs 25 år gamle angriper Pål André Helland som en gjennombruddsmann i år. Deretter trakk han fram Ajer:

— Det er gøy å se en type som Kristoffer Ajer, fordi vi har veldig mange lette teknikere som preger både klubb og landslag. Her får vi en typisk robust spiller, og det er viktig med ulike typer, sa Høgmo.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener 16-åringen kan få det store gjennombruddet i år. Han trakk fram unggutten, som kom fra Lillestrøm til Start i fjor sommer, som en av seks unggutter som kan komme til å prege eliteserien i år.

— Debuterte som 16-åring. Som 17-åring vil han bli en av profilene i eliteserien. Fysikk, forståelse og ferdigheter er det som preger denne unggutten, forklarte Semb under sin analyse.

De andre spillerne Semb har stor tro på er Henrik Bjørdal (Aalesund), Morten Konradsen (Bodø/Glimt), Sander Svendsen (Molde), Iver Fossum (Strømsgodset) og John Hou Sæter (Rosenborg).

Spiller ikke mot Bodø/Glimt

— Det er morsomt at de har lagt merke til meg, sier Ajer.

- Mange har nevnt ditt navn nå. Hva tenker du om det ekstra presset det fører med seg?

— Det er ikke noe problem. Jeg forventer utrolig mye av meg selv også, svarer Ajer, som har gjort noen meget gode kamper for Start i vinter. Særlig kampen mot Aalesund på La Manga, der han bar kapteinsbindet i en omgang, står frem.

Der ble han også finsiktet av U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud, som uttalte til Fædrelandsvennen at Ajer ikke var aktuell for årets første U21-tropp, men at han kan bli det i løpet av året.

— Å spille på a-landslaget er selvfølgelig noe jeg har lyst til, men da må alt klaffe, sier Ajer.

- Er U21-landslaget et mål for deg i år?

— Nei, det er ikke noe mål, men det hadde vært veldig gøy. De har et utrolig godt lag og om jeg hadde klart det hadde jeg blitt veldig fornøyd, sier Rælingen-gutten, som har slitt litt med en lårskade den siste tiden.

En liten strekk hindrer ham fra å spille Starts treningskamp mot Bodø/Glimt søndag klokken 15.00. En kamp Fædrelandsvennen sender.

— Jeg spiller ikke søndag. Jeg fikk en liten strekk i forrige uke. Jeg er begynt å trene med ball igjen, men er ikke med på spilløktene foreløpig. Jeg regner med å være tilbake til kampen mot Viking neste helg, sier Ajer.