Start stoppet tapsrekken på åtte kamper da det ble 0-0 mot Lillestrøm på Sparebanken Sør Arena lørdag. I kveld står Vålerenga på bortebane for tur. Oslo-laget har kristiansanderen Simon Larsen i sine rekker, men midtstopperen vet ennå ikke om han får spille mot Start.

— Kjetil Rekdal liker at alle spillere skal være klare. Ingen skal være sikre på om de spiller eller ikke, sier Larsen.

Uansett, Start møter et lag som også har slitt litt den siste tiden. Vålerenga vant riktignok 1-0 borte mot Mjøndalen sist, men før det ble det fire tap på rappen.

— Vi leverte ikke noen kjempekamp sist, men vi klarte å holde tett, og scoret et mål. Det var fremgang, i hvert fall resultatmessig, sier Larsen.

- Hva har dere hatt fokus på denne uka?

— Vi har fokusert på vårt eget spill, og hvordan vi skal fremstå når vi har ball. Vi satser på å spille ut et lavtliggende Start-lag, sier Larsen, selv om taktikken til Start ikke er gitt.

— Vi har sett en del video, og alt tyder på at de skal ligge kompakt, sier Larsen.

Stor konkurranse

Vertene er uansett favoritter i kveld.

— Det er en kamp vi absolutt bør gå for å vinne, og det gjør vi også. Men Start trenger poeng de også, og kommer for å få med seg noe, sier Larsen.

- Hvilket inntrykk har du av Start?

— Etter at Borgersen har kommet inn, har tydelig fokuset vært på å fremstå mer som et lag. De har gjort det vanskelig for motstanderen å skape sjanser, sier Larsen.

28-åringen fra Kristiansand, som spilte for Vindbjart før han gikk til Vålerenga i 2012, har vært involvert i 21 av 24 kamper for VIF i år.

- Hvordan har sesongen vært for deg, synes du?

— Det har gått litt opp og ned. Jeg har fått spille ganske mye, men klubben har hentet inn mange nye, så konkurransen er større enn tidligere. Det er bra, sier Larsen.

Vålerenga ligger på en sjetteplass i eliteserien før møtet med Start, og har fortsatt muligheten til å ta en medalje dersom laget kommer i flytsonen igjen.

Gullsnakk

I sommer så det dog bedre ut, og folk begynte å snakke om gull. Så kom den dårlige perioden.

— Jeg ser at mange hevder at det var gullsnakket om var grunnen den svake perioden. Vi som spillergruppe føler ikke noe mer press på grunn av det, så den begrunnelsen blir for lett, i hvert fall for min del, sier Larsen.

— Hva var grunnen da, tror du?

— Det er ikke så lett å si, men for spillere handler det om å være i flytsonen, og å ha spillere i form. Det var heller en kollektiv formsvikt, sier Larsen.

Kurven peker oppover nå, skal vi tro forsvareren.

— Vi har lagt litt om på treningen, og fått litt nye impulser. Det er i hvert fall veldig godt humør i gruppa, sier han.

Larsen, som har vært ønsket av Start flere ganger, har kontrakt med Vålerenga ut 2016-sesongen.

- Når kommer du tilbake til Sørlandet?

— Nå som jeg har blitt pappa til ei lita jente (sju måneder), øker behovet for å være nærmere familien. Jeg har ett år igjen av kontrakten min, så får vi se, sier Larsen.