— Sean gjør sine saker veldig bra. Han er god på trening, og han er klar til innhopp i eliteserien. Men nå lar vi han trene mye, og spille kamper for Start 2 i 3. divisjon, sier Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen.

McDermott kom gratis til Start i sommer, og signerte en kontrakt ut 2016-sesongen. Beskjeden da var at sisteskansen skulle være et andrevalg bak Håkon Opdal.

— Sean er backup for Håkon ut sesongen. Det er han innstilt på, og han jobber med tanke på det, sier Ruthford Pedersen.

— En god keeper

Han har ingen betenkeligheter med å slippe til McDermott i eliteserien, dersom det skulle bli nødvendig.

— Han er rett og slett en god keeper som er i god fremgang, sier Ruthford Pedersen.

Trener Bård Borgersen understreker at Start har to gode keepere tilgjengelig nå.

— Jeg har sagt til Sean at vi vil være trygge hvis han skal stå en kamp her. Det er den viktigste beskjeden han har fått, og så må han jobbe derfra, sier Borgersen.

Sikter mot fast plass

McDermott spilte sin forrige kamp i eliteserien for Sandnes Ulf for nesten to år siden.

— Det er ingen som liker å sitte på benken, men jeg er komfortabel med situasjonen. Håkon har stått bra, sier Vågsbygd-gutten.

— Men neste år vil jeg være nummer én, legger han til.

Håkon Opdal går ut av kontrakt med Start, og det er usikkert på om han blir å finne på Sørlandet neste sesong. Dermed kan konkurransen stå mellom McDermott og islandske Ingvar Jónsson, som er leid ut til Sandnes Ulf.

— Uansett hvem som er her, så er målet å bli nummer én. Det tror jeg at jeg kan klare, sier han.

Sisteskansen er sikker på at han kunne gått inn på Start-laget i eliteserien nå, og gjort en god jobb.

— Jeg er såpass selvsikker på meg selv, sier McDermott, som fikk skryt etter innsatsen sin i 0-1-tapet for Start 2 mot Ålgård mandag.

— Jeg føler det har gått bra i de kampene der også. Det er veldig rart å spille de kampene av og til, men man må være profesjonell, og gjøre en best mulig jobb der også, sier McDermott.