16. mai er på mange måter høydepunktet i det norske fotballåret. Det spilles full runde i eliteserien og 1.-divisjon.

Her får du alt om billettsalg, værmeldinger og tabellsituasjon før kampene i eliteserien. Og vi må selvsagt ta med Branns kamp i Obos-ligaen mot strilene i Nest-Sotra.

Bodø/Glimt – Tromsø 15.30:

TILSKUERE : Det blir trolig fullt hus på Aspmyra. Stadion tar 6100 tilskuere, og Glimt opplever godt salg.

VÆR : Yr.no melder om knallvær: Skyfri himmel og 11 grader, lett bris fra sørøst.

TABELLEN : Det er de to bunnlagene som møtes i nord. Glimt har fattige to poeng etter åtte runder, mens TIL har fire poeng etter en seier og en uavgjort. Til sammen har disse to lagene sluppet inn 41 mål på totalt 16 kamper til nå. Her kan det bli målrikt!

Vålerenga – Mjøndalen 15.30:

TILSKUERE : Arrangementsansvarlig Anita Alexandersen melder om bra trykk, og klubben oppfordrer folk til å kjøpe billetter på forhånd for å unngå kø foran billettlukene på Ullevaal.

VÆR : Etter knallvær fredag kommer dessverre nedbøren til 16. mai og nasjonaldagen. Lørdag ettermiddag er det meldt regn og laber bris fra sør. 12 grader.

TABELLEN : To lag som er høyt oppe etter seirene tirsdag. Vålerenga er på 4. plass etter 5-4 mot TIL, mens Mjøndalen slo RBK 3-2 og ligger på 8. plass.

Molde – Stabæk 18.00:

Molde regner med 11.000 tilskuere til toppkampen mot Bob Bradleys Stabæk. Foto: NTB scanpix

TILSKUERE : – Vi har passert 10.200 solgte billetter. Vi regner med rundt 11.000 solgte billetter, sier billettsjef Lars Outzen. Stadion tar totalt 11.300 mennesker. VÆR : Det er meldt finvær både fredag og 17. mai, men 16. mai ser dårligere ut. Det er meldt skyet og litt regn på kvelden, 8 grader og svak vestavind.

TABELLEN : Stabæk har fått en suveren start og ligger på 2. plass med like mange poeng som Rosenborg. Molde har skuffet med tre tap på åtte kamper (ett hjemmetap).

Odd – Haugesund 18.00:

TILSKUERE : — Vi har nå solgt 7700 billetter, og drømmen er å bikke 9000, sier billettsjef Kristian Hauge. Totalt er det plass til rundt 10.000. Bortefansen kommer bare med 20-30 mennesker til Skien.

VÆR : Det ser grått ut på fotballens nasjonaldag i Skien. Yr.no melder om kraftig regn midt på dagen, men nedbøren skal avta fra 18 og utover. 8 grader og svak vind fra øst.

TABELLEN : Odd på 3. plass med fire seirer, to uavgjorte og to tap. Blir klare favoritter mot et Haugesund som bare har to seirer så langt.

Rosenborg – Sandefjord 18.00:

TILSKUERE : – Vi er utsolgt, så det er vi rimelig fornøyd med, sier salgsleder billett Emil Hauge. Riktignok var det fredag formiddag fortsatt noen få VIP-billetter igjen. Avhengig av om alle bortebillettene selges blir det stinn brakke, det vil si drøyt 21.000 mennesker på Lerkendal.

VÆR : Det er rett og slett meldt skikkelig drittvær i Trondheim lørdag kveld. Kraftig regn, 8 grader og lett bris fra nordvest.

TABELLEN : Rosenborg startet sesongen fantastisk, men er ute etter revansj for smellen i Mjøndalen tirsdag. Det var sesongens første tap. Sandefjord har to seirer og seks nederlag.

Sarpsborg – Lillestrøm 18.00:

TILSKUERE : – Vi er bortimot utsolgt, sier arrangementssjef Tone Karlsen. Stadion tar 5100 tilskuere, og 16. mai er 540 billetter forbeholdt LSK-fansen. Fredag var det rundt 100 billetter igjen til 08-fansen.

VÆR : Huff og huff, dette blir grått og vått. Det er meldt kraftig regn, 7 grader og svak vind fra sørøst lørdag kveld.

TABELLEN : Sarpsborg har vist seg vanskelig å slå denne sesongen, østfoldingene har kun ett tap så langt. LSK har kun to tap, men kun to seirer. Lukter det en U?

Strømsgodset – Aalesund 18.00:

TILSKUERE : Over 7000 billetter er forhåndssolgt. Marienlyst har kapasitet på drøyt 8000 sitteplasser, dermed går det mot stinn brakke.

VÆR : Det er dessverre meldt regn, 8 grader og svak vind fra sørøst.

TABELLEN : Godset ligger på en skuffende 11. plass etter kun to trepoengere. Aalesund har våknet med ny trener og står med tre seirer og en uavgjort på de fire siste.

Viking – Start 20.00:

Viking-fansen kunne juble i Haugesund. Lørdag håper de på mer feiring mot Start. Foto: NTB scanpix

TILSKUERE : Fredag morgen var det solgt 10.275 billetter. Det blir folksomt, men ikke en repetisjon av fjoråret da det var 16.555 tilskuere mot Sandnes Ulf 16. mai. VÆR : Det er meldt skyet vær, stort sett opphold, og 10 grader lørdag kveld. Laber bris fra nordvest.

TABELLEN : Viking har hatt en god periode med seirer mot Molde og borte mot Haugesund sist. På 7. plass, mens Start er nummer 12. ## Obos-ligaen:

Brann – Nest-Sotra 18.00:

TILSKUERE : Fredag formiddag passerte Brann 14.000 solgte billetter. Stadion har kapasitet til 17.686. Nest-Sotra har tilgang på 849 billetter, alle disse er solgt.

VÆR : Etter kraftig regn tidligere på dagen er det meldt delvis skyet på kvelden. 9 grader og lett bris fra nordvest.

TABELLEN : Brann er på 6. plass, fire poeng opp til Sogndal på topp. Nest-Sotra har fått en elendig start og ligger nest sist med kun en seier på åtte forsøk. Så spørs det om trenerskiftet gir effekt.

  • Øvrige kamper i 1. divisjon (18.00): Bærum – Bryne 15.00, Follo – Sandnes Ulf 15.00, Fredrikstad – Kristiansund, Hødd – Åsane, Jerv – Hønefoss, Sogndal – Ranheim, Strømmen – Levanger.

  • PS : Værmeldingene er hentet fra yr.no fredag formiddag.