LERKENDAL (adressa.no): — På en måte tok jeg en for laget, sa Morten Gamst Pedersen da han i slutten av april spilte cupkampen mot Vuku mens han ventet på å skulle opereres for sportsbrokk.

Finnmarkingen sto stort sett i ro i fremme del av midtsirkelen og strødde pasninger med høyrefoten.

Tilbake etter 15 dager

Gamst Pedersen ble operert i Tyskland onsdag 29. april, og Kristi Himmelfartsdag var han tilbake på feltet og trente fotball med laget for første gang siden operasjonen.

— Det er bare å kjenne seg frem, stille og rolig. Jeg kjenner ikke noe i magen, der jeg er operert, så det er bra, sier han til adressa.no.

— Det er godt å røre ballen litt og få seg litt luft. Det er ingen tvil om at det er godt være med laget, sier Gamst Pedersen.

Trener for fullt neste uke

16. mai-kampen mot Sandefjord på Lerkendal kommer for tidlig for veteranen.

— Du må bygge deg selv opp og ta det steg for steg. Man kan ikke bare ta «crossbar challenge» fra midtbanen med en gang. Det blir litt i overkant, sier Gamst Pedersen, som er innstilt på å være tålmodig etter operasjonen.

— Så langt har det gått fint. Når du har utfordret deg litt blir du litt sår og øm, og så går det over igjen. Nå skal jeg bruke uken fremover godt, og begynne å trene ordentlig igjen fra neste uke en gang, sier han.