Lillestrøm — Molde 2-1

I 2014 ble det tre Molde-tap på 30 kamper. Så langt i 2015 har det blitt tre tap på åtte kamper. Joona Toivio ga Molde en fantastisk start på kampen med et vakkert frisparkmål, men akkurat som i forrige bortekamp - mot Viking - kom motstanderen tilbake og vant.

Molde ble regelrett løpt og kriget i senk av energiske Lillestrøm-spillere, og etter kampen slet Tor Ole Skullerud med å begripe det han hadde sett.

− Jeg klarer ikke å forstå hvorfor vi ser ut som vi gjør. Jeg klør meg mye i hodet på grunn av dette, sier en preget Skullerud.

En bettenkt Tor Ole Skullerud så Molde tape 2-1 mot Lillestrøm onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

Slakter innsatsenTil tross for at de var i ledelsen da de gikk til pause, var både han og spillerne forbannet på innsatsen de hadde lagt ned. I åpningsminuttene i 2. omgang så det mer lovende ut, men så smalt det fra Lillestrøm. I løpet av få minutter snudde Erling Knudtzon til seier for gultrøyene.

− Vi er ikke der vi skal være. I disse bortekampene har vi vært ræva. Det er skuffende og urovekkende at vi er så langt unna der jeg vet vi kan være, sier han — og fortsetter:

− I dag så vi seige ut i 1. omgang. Det virket både dødt og energiløst, så dette må jeg spørre spillerne om.

Hektisk dag på jobb

For keeper Ørjan Håskjold Nyland ble onsdagens kamp av det hektiske slaget. Han vartet opp med feberredninger og benparader som hindret styggere sifre. Akkurat som i forrige bortekamp mot Viking. Den ruvende sisteskansen hadde lite positivt å si om lagets innsats på Åråsen.

— Vi vinner verken førsteball eller andreball. Vi henger etter hele veien, og det er rett og slett for dårlig. I to bortekamper på rad har vi tatt ledelsen og fått kampene som vi ville, men så har vi rotet det vekk fordi vi ikke vinner det steike støv ute på banen. Vi ser tafatte ut, sier han.

Er dere for dårlig trent på gress?

− Nei, vi er ikke for dårlig trent.

Er det motivasjonen det skorter på?

− Jeg vet ikke helt hva som er problemet, men vi tar ledelsen og starter bra, for så å rote det vekk. Det er ikke bra nok. Alt ligger til rette for at vi skal prestere. Vi forbereder oss optimalt i forkant, men så driter vi oss ut i 45 minutter to kamper på rad.

Moldes Tommy Høiland blir irettesatt av dommer Svein Oddvar Moen. Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

For dårlig

Daniel Berg Hestad spilte de siste 45 minuttene på Åråsen, og fikk se Erling Knudtzon og Moryke Fofana rive Molde-forsvaret i fillebiter. Han innrømmer at det var mye som ikke stemte.

− Vi slet. Vi var for dårlige. De kom alene med keeper er utall ganger, og hadde offensive spillere vi ikke klarte å få tak på. Vi burde ha ligget tettere slik at vi slapp å stadig vekk bli utfordret én mot én.