— Det er litt spesielt at jeg er den eneste spilleren med kvalikerfaring, sier McDermott.

Keeperen signerte for sørlendingene i sommer, etter å ha gått ut av kontrakt med Sandnes Ulf.

- Har det noe å si å ha spillere som har vært med på dette før?

— Nei, det tror jeg ikke. Alle kampene er forskjellige og har sin egen historie. De fleste her har spilt mange kamper før, sier McDermott.

I 2012 endte Sandnes Ulf på kvalifiseringsplass med sine 32 poeng. Det var ti mer enn Start klarte å få på sine 30 seriekamper. Laget tok også tre seire på sine siste fem kamper, og hadde en nok en helt annen selvtillit i laget enn hva Start har denne gangen.

— Vi tok sterke seire, 5-1 mot Fredrikstad og Tromsø, og 2-1 mot Strømsgodset. Vi hadde masse selvtillit i laget med alle de seierne, og det var en god stemning rundt klubben, sier McDermott.

- Skal være bedre

Han karakteriserer stemningen i Start som god, til tross for at laget har spilt 15 kamper uten seier i eliteserien.

— Vi har en plan som vi har fokusert på siden Bård Borgersen kom inn, og alle er 100 prosent lojale mot den planen. Vi føler oss ganske selvsikre på at vi tar de kvalikkampene når de kommer, sier McDermott.

- Uansett hvem det blir?

— Ja. Det viktigste når man møter sånne lag, spesielt Jerv, må man matche de på innstilling, og spille vår fotball. Da skal vi være bedre, sier McDermott.

— Hva er den største forskjellen?

— Det er tempoet. Det skal være forskjell på lagene, men hvis du ikke har den innstillingen på banen, så har det ingenting å si, sier McDermott.

- Alle bør være rustet

Trener Bård Borgersen mener det ikke spiller noen rolle at det bare er én Start-spiller som har vært gjennom en kvalik før.

— Det er en fotballkamp, og det bør alle vært rustet til, sier Borgersen.

— Jeg tror vi er godt forberedt, og vi får en god inngang nå. Vi har tatt det litt ned fysisk og mentalt, og går vi inn på spillbiten og strategi i neste uke, sier han.

Han får støtte av Rolf Daniel Vikstøl.

— Motstanderlaget vi møter har vel heller ikke spilt så mange kvaliker, så vi står ganske jevnt der. Det er viktig å ha folk med erfaring, men vi har spillere som har vært med på å spille under press før, så vi skal takle det, sier Start-kapteinen.

PS: Håkon Opdal var i Brann da laget vant kvaliken i 2002, men satt på benken i begge kampene mot Sandefjord.