KRISTIANSAND (fvn.no): — Vi har fått en gavepakke. Egentlig skulle vi vært nede, sier en svært lettet Kristoffer Ajer.

— Vi må få takket Viking på en skikkelig måte, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal.

— Vi føler oss veldig heldig. Det gir oss en ny giv at vi har fått en ny sjanse, sier Espen Hoff.

Selv om Start tapte 0-3 for Molde i siste serierunde, endte sørlendingene kvalifiseringsplassen. Det var takket være Viking, som slo Mjøndalen 3-1. ## Berg-og-dalbane

Det ble ingen normal kamp for Start-trener Bård Borgersen. Selv om han skulle prøve å styre sine gutter til poeng mot Molde, holdt han et godt øye til kampen i Stavanger.

foto
JUBLET FOR VIKING: Start-supporterne var først langt nede da Mjøndalen ledet mot Viking, men stemningen steg betraktelig da siddisene snudde kampen og vant i Stavanger. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix

Til pause sto det 0-2 i Kristiansand og da ledet Mjøndalen 1-0. De resultatene betydde 1. divisjonsspill på Start i 2016. Men i løpet av 14 minutter i 2. omgang byttet Start og Mjøndalen plasser tre ganger. Først – i det 67. minutt – utlignet Viking. Dermed var Start tilbake på kvalikplass, slik de var før kampen. Fem minutter senere var Start under streken igjen, på målforskjellen, da Per Egil Flo økte Moldes ledelse til 3-0. Med ni minutter igjen på klokka var kampen i Stavanger snudd. Kristoffer Haugen hadde gitt Viking ledelsen – til ellevill jubel på tribunene i Kristiansand.— Det var som å ta «Lynet» i Fårup. Det gikk fra 0 til 100 på «no time», sier Start-trener Borgersen.

- Ny sesong

Mandag trekkes det om Start eller Kristiansund/Jerv får hjemmekamp først i kvalifiseringen.

Nå er Start-spillerne glad for at de kan legge bak seg de 30 serierundene, og kun fokusere på de to kampene som venter mot 1. divisjonsmotstand.

— Dette er på en måte en ny sesong vi skal spille nå. Det vi har gjort betyr ingenting lenger. Nå er det bare de to kampene som betyr noe, sier Espen Hoff.

— Folk sier at vi har alt å tape om vi møter Jerv. Vi har alt å tape om vi møter Kristiansund også. Nå er det vi som skal angripe, sier Even Øgrey Brandsdal.