Strømsgodset klarte ikke å slå Vålerenga, men knep likevel sølvet i eliteserien med 2-2 etter at Stabæk tapte 1-6 for Bodø/Glimt.

Drammenserne har hatt en strålende høstsesong etter at Bjørn Petter Ingebretsen tok over sjefsjobben fra David Nielsen. Lite tydet på medalje før sommeren.

– Da jeg tok over, tenkte jeg at vi måtte bli mye bedre defensivt og slippe inn færre mål. Og jeg tenkte at vi må ha gode relasjoner fremover i banen. Og så må vi gjøre det enkelt for spillerne, sier Ingebretsen til NTB.

På de siste ti kampene har Strømsgodset avgitt bare fire poeng. Det førte laget opp på like mange poeng som Stabæk foran runden, men med bedre målforskjell. Hjemme mot VIF fikk vertene en drømmestart.

– Det er jo helt nydelig å ta sølv. Jeg synes Strømsgodset har vært et av de beste lagene utover høsten, sier Pedersen til NTB.

Gavepakke

Ivan Näsberg var i det gavmilde hjørnet etter ett minutt. Unggutten sendte en altfor løs pasning tilbake mot keeper Sascha Burchert. Landslagsuttatte Marcus Pedersen var våken, snappet tilbakespillet og trillet Godset i ledelsen.

Fire minutter før pause driblet Bismark Adjei-Boateng seg ned til dødlinjen på høyresiden. Midtbanespilleren la inn, og på første stolpe møtte Pedersen. Spissen satte inn sitt ellevte mål på ti kamper. Det sto 2-0 til pause.

– Jeg fått selvtilliten tilbake, og jeg er på et lag som spiller bedre fotball, sier Pedersen.

Kom tilbake

VIF-trener Kjetil Rekdal var tydelig misfornøyd med de første 45 minuttene og byttet ut uheldige Näsberg med Herman Stengel i pausen.

Melker Hallberg skapte håp om poeng for Oslo-klubben et kvarter ut i annen omgang. Svensken banket ballen i mål fra 16 meter. Et kvarter før slutt sikret Ghayas Zahid uavgjort. Vingen driblet seg inn fra venstre og avsluttet med høyrefoten i motsatt hjørne.

Godsets poengtap i Drammen kunne blitt utslagsgivende, men ble egentlig betydningsløst ettersom Stabæk fikk juling borte mot Bodø/Glimt. Også med tap ville det blitt sølv på Ingebretsen og co. Mange eksperter tror Godset kan bli en ekstremt farlig tittelutfordrer neste sesong etter snuoperasjonen i høst. Det er ikke hovedmålet til Ingebretsen.

– Man kan fort bli fristet til å si at vi skal ta gull, men vi må tenke at vi skal bli litt bedre. Vi må tenke utvikling. Det er det som er viktig, sier Ingebretsen.