Alexander Sørloth spilte søndag sin siste kamp for Bodø/Glimt, og 19-åringen avsluttet med stil og scoret hattrick da Stabæk ble slått 6-1. – Jeg hadde sagt at jeg skulle score to, så det er litt synd at jeg måtte lyve og scorer tre, sa Sørloth til CMore etter kampen.

19-åringen, som er klar for nederlandske Groningen, var sammen med Trond Olsen og Anders Konradsen sentral da Bodø/Glimt snudde til 6-1 etter at Stabæk hadde tatt ledelsen 14 minutter inn i kampen.

– Dette var en tøff måte å avslutte sesongen på. Det er de verste 45 minuttene på to år, konkluderte Stabæk-trener Bob Bradley.

Snudde

Etter en jevn første omgang der begge lag kom til gode sjanser, snudde kampen da Trond Olsen scoret sitt 13. mål for sesongen 47 minutter inn i kampen.

Fire minutter senere tok hjemmelaget ledelsen da Morten Konradsen scoret etter pasning fra Olsen. Kapteinen la igjen mot Konradsen som var på løp i returrommet, og fra rundt 20 meter satte han inn 2-1 målet.

Bare minutter etter å ha tatt ledelsen sørget Bodø/Glimt for enda mer jubel på Aspmyra. Alexander Sørloth forsøkte seg på et skudd som kom i retur til Konradsen. 19-åringen slo til nok en gang, og det sto 3-1. – Det klaffet godt i annen omgang. Jeg kjente litt på det i første, men dette var utrolig artig. Det er litt uvirkelig å avslutte sånn her, sa Konradsen etter kampen.

Straffe

Sørloth ville ikke være noe dårligere enn lagkameraten, og la på til 4-1 da han scoret på straffe etter 64 minutter, for så å heade inn sitt 12. mål for sesongen tre minutter senere.

19 år gamle Sørloth var ikke ferdig med det. To minutter før slutt headet han inn 6-1 og fastsatte resultatet i sin siste eliteseriekamp.

– Det er nydelig å avslutte sånn her, sa tremålsscoreren selv.

Stabæks Birger Meling var tydelig skuffet over å avslutte sesongen med tap.

– Alt i alt har vi gjort en god sesong. Vi spilte tjueni og en halv gode kamper i løpet av sesongen, også rakner det helt på slutten her. Det er selvfølgelig helt utilgivelig, sier han til NTB.

Kollapset

Stabæk var avhengige av å vinne selv, i tillegg til at Vålerenga tok poeng borte mot Strømsgodset, for å kunne ta med seg sølvet tilbake til Bærum. Tross hjelp fra VIF må laget nøye seg med bronse,

– Jeg er veldig fornøyd med sesongen. Jeg er utrolig stolt av laget og hvordan vi har fremstått. Når det gjelder dagens kamp er det veldig trist at annenomgangen gikk som den gikk, sa Bradley til NTB etter kampen.

Amerikaneren gir seg i bærumsklubben, men har stor tro på at laget vil klare seg uten ham.

– Jeg tror de vil lykkes utmerket. De har et solid fundament i klubben, og jeg er sikker på at de vil klare seg meget bra.