Molde tok en enkel 3-0-seier over Start i siste serierunde søndag. Resultatet var ikke nok for romsdalingene til å sikre seg fjerdeplassen, i og med at både Odd og Viking vant sine kamper.

Nå kan Ole Gunnar Solskjærs menn konsentrere seg om Europa League, hvor de allerede har tatt seg videre til sluttspillet etter at fire av seks kamper er spilt.

For Starts del handler det nå om å vinne en kvalik for å holde seg i eliteserien. Motstander blir enten Kristiansund eller Jerv. Det avgjøres neste helg.

— Blir det Kristiansund, så ønsker jeg selvfølgelig at Kristiansund vinner. Blir det Jerv, så synes jeg at Start er et lag vi må ha i eliteserien. Jeg får bare ønske Start lykke til, om det blir Jerv, sier Ole Gunnar Solskjær, som er født og oppvokst i Kristiansund, og fortsatt bor i byen.

- Blir spennende å følge med

42-åringen mener Start blir et tøft lag å møte for både Kristiansund og Jerv.

— Det er vanskelig å skape mange målsjanser mot Start, spesielt når de kan ligge tett og spille på resultat. Da de åpnet seg opp, klarte vi å skape noen flere sjanser, sier Solskjær, og legger til at han uansett tror det blir tett og jevnt.

Start har ikke vunnet på 15 seriekamper i eliteserien, og tar ikke med seg flust av selvtillit inn i de to kvalikkampene.

-Selvtillit, spilleglede og entusiasme er veldig, veldig viktig i en slik type fotballkamp, for det avgjøres i løpet av 2 x 90 minutter. Kristiansund fikk veldig mye glede ved en seier, Jerv vant på straffespark. Det blir spennende for oss å følge med, sier Solskjær.

Se Start-magasinet etter kampen:

Gjerrig Kristiansund-lag

Han betegner Kristiansund som er fysisk sterkt lag, og sier følgende om hvordan de står til Start;

-De har to-tre individualister som kan avgjøre kamper. De har spilt sammen lenge nå, og har sluppet til få målsjanser. Det blir nok ikke noen kamp med mange sjanser, sier Solskjær.

Kristiansund og Jerv møtes søndag 15. november. Tidspunkt avgjøres mandag 9. november.

Vinneren av Kristiansund og Jerv møter Start. Kampdager berammes senere. Potensiell datoer er 18. november, 21. november, 22. november og 25. november.