START — MOLDE 0-3

Sander Svendsen, Ruben Gabrielsen og Per Egil Flo scoret hvert sitt mål da Molde kontrollerte inn til sin femte strake seier i eliteserien søndag kveld. Seieren førte laget opp på en sjetteplass - fem poeng bak Strømsgodset på sølvplass og hele 17 bak gullvinner Rosenborg.

En sjetteplass i eliteserien er langt under hva både spillere, trenere og fans forventet før sesongen, men den imponerende høsten har skapt stor optimisme foran kommende år.

— Det er solid det vi presterer i dag, og jeg er fornøyd med at vi avslutter sesongen med fem seirer i eliteserien og to seirer over Celtic, sier Ole Gunnar Solskjær til Rbnett.

Det har vært en variabel sesong for Molde, og dersom de hadde klart å bikke et par jevnspilte kamper i sin favør, kunne det sett betydelig lysere ut.

Liten betydning

— Den uka vi møtte Stabæk og Strømsgodset kunne endret en del for oss. Hadde de bikket rett vei, hadde vi kanskje ligget på andreplass nå. Så tett og jevnt er det, sier Solskjær.

MFK-manageren fulgte første omgang mot Start fra pressetribunen øverst oppe på langsiden, og etter kampen var ferdig på Sør Arena, var han ikke i tvil.

— Her er det mye å bygge videre på.

Mens søndagens kamp hadde begrenset betydning for Molde, var situasjonen en helt annen for Start. Sørlendingene har levert en særdeles svak sesong, og søndag måtte enten Start eller Mjøndalen ta den tunge turen ned i 1. divisjon.

Etter en nervepirrende avslutning, hvor de to lagene vekslet på å ligge på nedrykksplass, endte det hele positivt for Start. De tapte 0-3 mot Molde, men ettersom Viking snudde 0-1 til 3-1, får de muligheten til å spille kvalikkamp mot enten Jerv eller Kristiansund.