Tapet mot Molde til tross, Start skal spille kvalifisering til neste års eliteserie takket vært hjelp i Stavanger. Der snudde Viking 0-1 til 3-1-seier mot Mjøndalen. De to siste målene kom i kampens siste ti minutter.

På tribunen i Kristiansand satt Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal, og pinte seg gjennom de 90 minuttene.

— Det var en berg og dalbane av dimensjoner sier han til Fædrelandsvennen rett etter kampslutt.

Klubben tok en kalkulert risiko denne sesongen ved å kutte kostnader og selge sine beste spillere for å dekke inn et nytt millionunderskudd. Under store deler av kampen mot Molde lå Start på nedrykksplass. Hadde det blitt 1. divisjonsspill neste sesong, måtte klubben ha kuttet 15-20 millioner kroner i kostnader.

— Jeg tenkte på morgendagen, og hva jeg skulle si, innrømmer Øgrey Brandsdal.

- Dette er bonus for oss

Først på 3-1 til Viking, ett minutt på overtid i Stavanger, kunne Start-sjefen slappe av.

— Da skjønte jeg at vi fikk kvaliken. Det er rart å være lettet etter et 0-3-tap, men vi får bare sende en takk til Viking. Og så er det ufattelig deilig å bare være ferdig med de 30 kampene. Nå kan vi bare sette en strek etter en trøblete sesong, og starte helt på scratch. Dette er bonus for oss nå, sier Øgrey Brandsdal.

- Om det hadde blitt nedrykk, hvordan hadde mandagen vært?

— Det trenger vi ikke å tenke på nå, sier Øgrey Brandsdal.

Sesongen kan vare til 25. november

- Hvordan blir de neste ukene?

— Man går litt inn i et vakuum. Det er en veldig spesiell følelse, for ting er ikke avklart. Det var litt sånn før denne kampen også, for vi visste at vi kunne få en liten seier i dag og lettelse ved å få kvalik. Men jobben må fortsatt gjøres, og i verste fall er ikke sesongen ferdig før 25. november. Vi har fortsatt en stund på oss før sesongen er ferdig, og forhåpentligvis kan puste ordentlig lettet ut, sier Øgrey Brandsdal.

- Tror du det at dere klarte kvalik kan gi en boost til spillergruppa?

— Ja, du ser bare guttene i garderoben. Jeg tror de er glade for at dette er ferdig. Måten det skjedde på, vi lå bak hele veien og tapte 0-3, og så klarte vi ved hjelp av Viking å snu det til vår favør. Det oppleves som ren bonus, som gjør at vi virkelig har lyst til å ta godt vare på, sier Øgrey Brandsdal.

Se Start-magasinet: