— På Start synes jeg Ajer har imponert. Han har hatt en veldig god sesong og fått vist at han er en god fotballspiler, sier Kåre Ingebrigtsen til Fædrelandsvennen.

- Er Ajer en spiller du kunne tenkt deg i Rosenborg?

— Ja, det er det. Men akkurat nå tror jeg Ajer er på riktig plass, svarer Ingebrigtsen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mener Kristoffer Ajer har hatt en imponerende sesong. Her på pressekonferanse etter 0-1-tapet mot Dnipro. Foto: NTB Scanpix

KlokStarts kometspiller har bemerket seg med åtte mål denne sesongen. Et av dem kom i Starts 2-3-tap på Lerkendal i mai.

— Han er der han skal være nå. I Start får han spille mye fotball og utvikle seg. Det er det viktigste i den alderen, å få spille fast og vise seg fram. Ajer er fortsatt en veldig ung herremann, sier Rosenborgs suksesstrener som styrer mot eliteseriegull, er klar for cupfinalen og kjemper ute i Europa-spill.

Ingebrigtsen roser Rælingen-gutten for hans holdninger.

— Ajer virker som en veldig klok og tålmodig fyr, mener Ingebrigtsen.

Tidligere har Liverpool, Tottenham, Paris, Arsenal, Borussia Mönchengladbach og Hertha Berlin sett Kristoffer Ajer fra tribuneplass. 17-åringen har også trent med Barcelona og Roma. Det spørs om ikke Start heller ønsker å selge juvelen til utlandet, fremfor et lag i Tippeligaen.

Kristoffer Ajer scoret mot Rosenborg på Lerkendal. Før møtet på Sør Arena får han gode ord av Kåre Ingebrigtsen. Foto: NTB Scanpix

Hyller VilhjalmssonI juli kjøpte Rosenborg Matthias Vilhjalmsson (28) fra Start for rundt fire millioner kroner. Ingebrigtsen mener islendingen har gjort en bra jobb for trønderne.

— Matthias har vært helt fantastisk. Vi hentet han inn som spiss, men han har spilt i alle andre posisjoner, humrer RBK-sjefen.

— Han viser vilje til å komme på trening for å fortsette utviklingen sin og står på. Han er en strålende fyr. På ett eller annet tidspunkt kan folk definitivt vente seg å se han på søndag.

Etter torsdagens 0-1-tap for Dnipro ønsker trønderne å slå tilbake.

— Kampen mot Start er viktigere enn Europa-kampene våres. Vi er ikke glade i å tape og er ikke fornøyde med prestasjonen vi gjorde mot Dnipro. Vi vil gjøre noen endringer til kampen mot Start, men ikke noe radikale justeringer, sier Ingebrigtsen.

PS! Rosenborgs visekaptein Mike Jensen mister søndagens kamp på grunn av blindtarmsoperasjon. Kaptein Tore Reginiussen er derimot med i troppen etter en lang skadeperiode.